Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έδωσε τη συγκατάθεση του για τη δημιουργία της European Super League, πιστεύοντας πως οι κανόνες της FIFA και της UEFA για την προηγούμενη έγκριση των διοργανώσεων συλλόγων δεν συμβαδίζουν με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ότι οι ομάδες έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε οποιαδήποτε διοργάνωση, χωρίς την άδεια από την UEFA και τη FIFA



Η πρώτη αντίδραση για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Ο Μπερντ Ρίτσαρντς Ράιχαρτ, Διευθύνων Σύμβουλος της A22 δήλωσε: "Κερδίσαμε. Το μονοπώλιο της UEFA έχει τελειώσει. Το ποδόσφαιρο είναι ΔΩΡΕΑΝ. Οι σύλλογοι είναι πλέον απαλλαγμένοι από την απειλή κυρώσεων ΚΑΙ ελεύθεροι να καθορίσουν το μέλλον τους".



"Είναι μια ιστορική μέρα για το ποδόσφαιρο" 


Ο γενικός διευθυντής της A22 ανέφερε χαρακτηριστικά:"Δεν έχετε το δικαίωμα να ασκήσετε αυτές τις κυρώσεις και αντίποινα. Είναι μια ιστορική μέρα για το ποδόσφαιρο". Αναφορικά με τη λίγκα οι ομάδες δεν θα έχουν εγγυημένη συμμετοχή ενώ θα παίζουν τη σεζόν τουλάχιστον 14 αγώνες, με την μετάδοση τους γίνεται δωρεάν σε όλο τον κόσμο



<br

"Αυτό δεν σημαίνει ότι μια διοργάνωση όπως το σχέδιο της Super League πρέπει απαραίτητα να εγκριθεί"

Το δικαστήριο βέβαια αναφέρει πως: "Αυτό δεν σημαίνει ότι μια διοργάνωση όπως το σχέδιο της Super League πρέπει απαραίτητα να εγκριθεί".  Συνεχίζει μάλιστα χαρακτηριστικά λέγοντας πως: "Eίναι πιθανό να βλάψουν τους ευρωπαϊκούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους, όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις αγορές των μέσων ενημέρωσης και, τελικά, τους καταναλωτές και τους τηλεθεατές, εμποδίζοντάς τους να εκμεταλλευτούν δυνητικά καινοτόμες ή ενδιαφέρουσες νέες διοργανώσεις. Εναπόκειται, ωστόσο, στο Εμπορικό Δικαστήριο της Μαδρίτης να επαληθεύσει εάν αυτοί οι κανόνες μπορούν ωστόσο να ωφελήσουν τους διάφορους παίκτες του ποδοσφαίρου, για παράδειγμα, διασφαλίζοντας μια κοινή ανακατανομή του εισοδήματος που δημιουργείται από αυτά τα δικαιώματα".

"Αρχίζουν ήδη να δηλητηριάζουν το ποδόσφαιρο" η αντίδραση του προέδρου της La Liga

Ο πρόεδρος του ισπανικού πρωταθλήματος, Χαβιέρ Τέμπας απασφάλισε στο twitter και σχολίασε: "Αρχίζουν ήδη να δηλητηριάζουν , όπως προειδοποίησα, ήταν πάντα σε θέση να διοργανώνουν αγώνες εκτός του περιβάλλοντος της UEFA και της FIFA, και αυτό δεν μπορεί να απαγορευτεί, το θέμα είναι οι προϋποθέσεις τους να είναι υπό την οργάνωση της UEFA και της FIFA"

"Η «Σούπερ Λίγκα» είναι ένα εγωιστικό και ελιτίστικο μοντέλο", σύμφωνα με τη La Liga

Η La Liga σαν θεσμικό όργανο από τη πλευρά της δήλωσε: 

"Σήμερα περισσότερο από ποτέ θυμόμαστε ότι η «Σούπερ Λίγκα» είναι ένα εγωιστικό και ελιτίστικο μοντέλο. Κάθε μορφή που δεν είναι εντελώς ανοιχτή, με άμεση πρόσβαση, χρόνο με το χρόνο, μέσω εγχώριων πρωταθλημάτων, είναι ένα κλειστό μοντέλο. Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει ήδη μιλήσει. Μην επιμένετε".