Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας υποδέχθηκε την Πόρτο για την 14η αγωνιστική της Liga Portugal κι επικράτησε με 2-0 ανεβαίνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας. Δύο όμως ήταν τα γεγονότα επισκίασαν το παιχνίδι πέρα από τη νίκη των "λιονταριών".

Το "μπουκέτο" του Πέπε έκανε ακόμα πιο εύκολη τη νίκη της Σπόρτινγκ κόντρα στην Πόρτο

Γι' άλλο ένα παιχνίδι στην καριέρα του, που ο Πέπε θυμίζει πως μάλλον ήταν γεννημένος για κάποιο άλλο άθλημα εκτός του ποδοσφαίρου. Ο κεντρικός αμυντικός και αρχηγός της Πόρτο μπορεί να έχει κλείσει τα 40 του χρόνου, αλλά όπως φαίνεται μυαλό ακόμα δεν έβαλε, καθώς στο 48ο λεπτό της αναμέτρησης κόντρα στη Σπόρτινγκ έκανε ακόμα μια απερίσκεπτη ενέργεια. Στη προσπάθεια του να παίξει γρήγορα, ο αμυντικός των γηπεδούχων πήγε να τον εμποδίσει, με τον Πέπε όμως να γυρίζει το χέρι του και μ' ένα "μπουκέτο" να τον "σωριάζει" στον αγωνιστικό χώρο, παίρνοντας φυσικά άλλη μία κόκκινη κάρτα στην καριέρα του.



Η ομορφότερη συνέντευξη του Πέδρο Γκονσάλβες από φίλο της ομάδας της Σπόρτινγκ που κέρδισε τον καρκίνο

Μετά το τέλος της αναμέτρησης όμως, και με τους γηπεδούχους να έχουν επικρατήσει με 2-0, υπήρξε η ομορφότερη στιγμή του παιχνιδιού. Εκεί ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος των γηπεδούχων Πέδρο Γκονσάλβες έδωσε μάλλον μια διαφορετική αλλά πολύ πιο σημαντική συνέντευξη. Συγκεκριμένα, ένας μικρός οπαδός της Σπόρτινγκ που είχε κερδίσει τη μάχη με τον καρκίνο ήταν αυτός που τον ρώτησε: "Πόσο σε ενθουσιάζει να παίζεις για μία τόσο μεγάλη ομάδα;" με τον ποδοσφαιριστή της ομάδας να δίνει την καλύτερη δυνατή απάντηση: "Είναι κάτι που με ενθουσιάζει, αλλά πρώτα θέλω να πω ότι αυτό που πετύχαμε εμείς σήμερα δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που πέρασες εσύ. Το μεγάλο αστέρι της ομάδας είσαι εσύ, γιατί ξέρω ότι πέρασες μια μεγάλη φάση στη ζωή σου και είσαι μεγάλος μαχητής", με τον πιτσιρικά να χαμογελάει "μέχρι τ' αυτιά".