Δε λέει να σταματήσει η τρικυμία στην άμυνα του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν με τον Μπρινιόλι να συνεχίζει τα κοστοβόρα λάθη και τον Ατρόμητο να είναι αυτή τη φορά η ομάδα που τα εκμεταλλεύεται με τους Περιστεριώτες να κερδίζουν με 3-2 το «τριφύλλι» ρίχνοντάς το από την κορυφή της βαθμολογίας της Superleague.

Ο Παναθηναϊκός αν και προηγήθηκε με πέναλτι του Ιωαννίδη στο 38' είδε τον Ιταλό να κάνει ακατανόητη έξοδο και να δέχεται γκολ ισοφάρισης στο 45+2'. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τόσο την αμυντική αδράνεια των «Πράσινων» όσο και την αστοχία τους στην επίθεση βρίσκοντας άλλα δύο τέρματα με Βέργο (50') και Ρομπάιγ (64'). Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με δεύτερο πέναλτι του Ιωαννίδη στο 90+3'.

Προβάδισμα με πέναλτι ο Παναθηναϊκός, δώρο Μπρινιόλι το 1-1 του Ατρόμητου

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς πολλές μεγάλες φάσεις με τον Ατρόμητο να αναγκάζει τον Μπρινιόλι σε μεγάλη επέμβαση μετά από κεφαλιά του Βαλέντσια στο 30' στην πρώτη τελική του ματς και τον Παναθηναϊκό να απαντά με διπλή ευκαιρία από Παλάσιος και Βιλένα. 

Ο Αργεντίνος ήταν και αυτός που προκάλεσε το 0-1 κερδίζοντας πέναλτι από τον Κεσχρίντα μετά από υπέροχη κάθετη του Χουάνκαρ. Ο Ιωαννίδης ευστόχησε από την άσπρη βούλα και άνοιξε το σκορ παρά την προσπάθεια του Τσιντώτα που ακούμπησε την μπάλα.

Οι Περιστεριώτες δεν έδειχναν ιδιαίτερα επιθετικοί παρά το 0-1 των «Πράσινων». Όμως μετά από ένα φάουλ του Κούντε στο 45+2, ο Βαλέντσια εκμεταλλεύτηκε τη... βόλτα του Μπρινιόλι και με κοντινή προβολή σε κενή εστία ισοφάρισε για τον Ατρόμητο. Άλλο ένα τραγικό λάθος του Ιταλού τη φετινή σεζόν με τον πονοκέφαλο κάτω από τα δοκάρια να μη λέει να χαλαρώσει για το «Τριφύλλι».

Ο Βέργος τιμώρησε την κάκιστη άμυνα του Παναθηναϊκού για το 2-1 του Ατρόμητου

Μόλις ένα πεντάλεπτο είχε περάσει μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και ο Ατρόμητος βρήκε το γκολ που του έδωσε το προβάδισμα με τον Νίκο Βέργο. Άλλη μια αδράνεια στην άμυνα του Παναθηναϊκού μετά από στατική φάση, αυτή τη φορά στη λεγόμενη «δεύτερη μπάλα» με τον Μπρινιόλι να αποφασίζει να μείνει στην εστία του και τον Έλληνα επιθετικό να «παίρνει παραμάζωμα» τον Τιμ Γεντβάι. 

Ο Παλάσιος αστοχούσε και ο Ρομπάιγ τιμώρησε για τρίτη φορά τον Παναθηναϊκό

Μετά το 2-1 ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση όμως ο Παλάσιος μία φορά μετά από σέντρα του Μαντσίνι και μία από γύρισμα του Χουάνκαρ δε βρήκε εστία. Ο Ατρόμητος εκμεταλλεύτηκε αυτή την αστοχία με τον Ρομπάιγ να κλέβει την μπάλα στο κέντρο και μετά από πάσα του Γκονζάλεζ πλάσαρε τον Μπρινιόλι που ήταν ακόμη μια φορά εκτός εστίας. 

Η αστοχία των «πράσινων» συνεχίστηκε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης με τον Μαντσίνι να παίρνει τη σκυτάλη από τον συμπατριώτη του και να σπαταλά χαμένες ευκαιρίες με τον Παναγιώτη Τσιντώτα να είναι εκεί όπου χρειάστηκε. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά για τον Γιοβάνοβιτς, ήρθε και ο τραυματισμός του Χουάνκαρ στο γόνατο σε μια ανύποπτη φάση στο 86' να αυξήσει τους πονοκεφάλους του Σέρβου τεχνικού.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ντε Μποκ με τον Διαμαντόπουλο να δείχνει την άσπρη βούλα μετά από εξέταση της φάσης στην οθόνη του VAR. Ο Ιωαννίδης ευστόχησε ξανά και διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Ατρόμητος (Σ. Ίλιτς): Τσιντώτας, Ντε Μποκ, Κεσχρίντα, Τζαβέλλας, Αζεβέδο, Κούντε, Ε. Γκονζάλεζ (Ιμερέκοφ), Α. Καμαρά (Φριντγιόνσον 87'), Ρομπάιγ (Γιουμπιτάνα 88'), Βαλέντσια, Βέργος
Παναθηναϊκός (Ι. Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (Κλεϊνχέισλερ 86'), Κώτσιρας (Βαγιαννίδης 68'), Σένκεφελντ, Γεντβάι (Γ. Αράο 68'), Ρ. Πέρεθ, Βιλένα, Μπερνάρντ, Μαντσίνι, Παλάσιος (Σπόραρ 68'), Ιωαννίδης