Χωρίς την υποστήριξη του "δωδέκατου παίκτη του" κινδυνεύει να δώσει ο Ολυμπιακός τη συντριπτική πλειψοηφία των "μαχών" που καλείται να δώσει για τη διεκδίκηση των στόχων του σε όλες τις διοργανώσεις που μετέχει.

Ο πρώτος "τελικός" που θα δώσουν οι "ερυθρόλευκοι" είναι αυτός για την πρόκριση τους στα playoffs του Coneference League, το βράδυ της Πέμπτης απέναντι στην Μπάτσκα Τόπολα, καθώς βάσει των ανακοινώσεων του Παύλου Μαρινάκη, το παιχνίδι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση (που θα συνδυαστεί με το ντεμπούτο του Κάρλος Καρβαλιάλ) οι Πειραιώτες χρειάζονται νίκη για να συνεχίσουν στα νοκ άουτ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Τα δεδομένα για τον Ολυμπιακό στη Super League

Σε ότι αφορά το πρωτάθλημα - με δεδομένο ότι όλοι οι αγώνες της Super League θα διεξαχθούν χωρίς θεατές μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου - η μία αγωνιστική τιμωρίας του Ολυμπιακού που εκκρεμεί να εκτιθεί από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μεταφέρεται το διήμερο 17-18 Φεβρουαρίου στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος. 
Μέχρι το τέλος του α' γύρου οι "ερυθρόλευκοι" έχουν να δώσουν ακόμη ένα παιχνίδι στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" την τελευταία αγωνιστική υποδεχόμενοι τον Βόλο. Και κάπου εδώ ελοχεύει ένας ακόμη μεγάλος κίνδυνος για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. 

Σενάρια για ένα πρωτάθλημα που βρίσκεται ήδη στον αέρα... 

Αν ο Ολυμπιακός αποκλειστεί στο κύπελλο από τον Παναθηναϊκό (άρα δεν έχει άλλα εντός έδρας παιχνίδια στο δεύτερο θεσμό που συμμετέχει εντός συνόρων) και τιμωρηθεί με ποινή από 2 έως 4 αγωνιστικές για τα επεισόδια στο Βόλο (κάτι που δεν προκύπτει βάσει του φύλλου αγώνος που ρίχνει την ευθύνη για τη διακοπή στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα συμβεί στην εκδίκαση της υπόθεσης, όπως αποδείχτηκε και στην πρόσφατη εκδίκαση της "υπόθεσης Χουάνκαρ" όπου το φύλλο αγώνα ουσιαστικά δεν λήφθηκε καθόλου υπ' όψη και η ποινή προέκυψε από συμπληρωματικές εκθέσεις και προσωπικές ερμηνείες δικαστών), θα κληθεί να δώσει από 1 έως 3 παιχνίδια των playoffs χωρίς τον κόσμο του. Κάτι που σημαίνει ότι ο Καρβαλιάλ και οι παίκτες του θα αναγκαστούν να διεκδικήσουν το φετινό πρωτάθλημα έχοντας να διαχειριστούν ένα σημαντικό χάντικαπ έναντι των ανταγωνιστών τους.

Όλα αυτά, βέβαια, συνοδεύονται από έναν πολύ σημαντικό αστερίσκο. Αυτή τη στιγμή το πρωτάθλημα βρίσκεται στον "αέρα", λόγω της αποχής μακράς διαρκείας που έχουν κυρήξει οι Έλληνες διαιτητές και η οποία οδήγησε σε αναβολή τα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής. Για να μπορέσει λοιπόν να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια της Super League στις 3 Μαρτίου (όπως είναι ορισμένη στο ημερολογιακό καλεντάρι που έχει δώσει στη δημοσιότητα από το ξεκίνημα της σεζόν η διοργανώτρια αρχή) θα πρέπει οι διαιτητές να επιστρέψουν άμεσα στα καθήκοντά τους από το προσεχές Σαββατοκύριακο. 

Αν δεν συμβεί αυτό τότε το πρωτάθλημα... τινάζεται στον αέρα καθώς το χρονοδιάγραμμα της σεζόν είναι ασφκυτικά περιορισμένο λόγω της διεξαγωγής του Euro 2024 τον προσεχή Ιούνιο.