Ο Παναθηναϊκός AKTOR πήρε μια ακόμη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 97-85 και έμεινε αήττητος στην κορυφή της βαθμολογίας της Basket League.

Περίπου 8 με 9 χιλιάδες φίλοι των «Πράσινων» βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση, εν αναμονή των κρίσιμων αποφάσεων της Κυβέρνησης για την καταπολέμηση των φαινόμενων βίας στον αθλητισμό.

Στα αγωνιστικά, ο Κέντρικ Ναν (21π. 4ρ. 4ασ.) κράτησε τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο όπου ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός. Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Αταμάν εμφανίστηκαν αλλαγμένοι κάνοντας ένα επιμέρους 29-17 στην τρίτη περίοδο όμως ο ΠΑΟΚ επέστρεψε αλλά δεν κατάφερε την ολική ανατροπή χάρη στη σπουδαία εμφάνιση του Ντίνου Μήτογλου (19π. 10ρ.).

Άριστο στήσιμο του ΠΑΟΚ από τον Τακιανό, ξεκίνησε άστοχα ο Παναθηναϊκός

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την αναμέτρηση αρκετά καλά εμποδίζοντας τους «Πράσινους» να βρουν την ζώνη άνεσής τους. Ο Γκίλμορ ήταν ο πρωταγωνιστής της ομάδας του Τακιανού και η «αιχμή του δόρατος» στην επίθεσή τους.

Από πλευράς Παναθηναϊκού οι Ντίνος Μήτογλου και Κώστας Αντετοκούνμπο προσέφεραν επιθετικές λύσεις την ώρα που η περιφερειακοί της ομάδας ήταν (για την ώρα) άστοχοι. 

Εν τέλει οι Θεσσαλονικείς ήταν εκείνοι που έκλεισαν προηγούμενοι την πρώτη περίοδο χάρη σε συνεχόμενους πόντους που βρήκαν σε κατάσταση αιφνιδιασμού.

Βρήκε το χέρι του ο Ναν για τον Παναθηναϊκό αλλά έμεινε στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ

Στο δεύτερο δεκάλεπτο αν οι Έλληνες ψηλοί του ΠΑΟΚ κατάφεραν να περάσει αλώβητη η παρουσία του Λεσόρ στο παιχνίδι και κρατούσαν την ομάδα τους μπροστά στο σκορ.

Αυτό άλλαξε όταν επέστρεψε στο παρκέ ο Κέντρικ Ναν με τον Αμερικανό να πετυχαίνει συνεχόμενους πόντους σε σουτ δύο ή τριών πόντων. Οι υπόλοιποι, όμως, δεν έκαναν τη δουλειά για τον Αταμάν ο οποίος επιστράτευσε τον Τζέριαν Γκραντ παρά την ελαφριά τενοντίτιδα που τον ταλαιπωρεί. 

Ο επιθετικός ρυθμός του παιχνιδιού ανέβηκε ακόμη περισσότερο με το buzzer beater του Μπελιάσουσκας να διαμορφώνει το 45-45 του ημιχρόνου.

Άμυνα και... Καλαϊτζάκης του έδωσαν μέσα σε ένα τετράλεπτο διψήφιο προβάδισμα

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ πιο... σκληρά στο δεύτερο ημίχρονο ιδίως στην άμυνα ενώ ο Παναγιώτης Καλαίτζάκης ήταν ο πιο διψασμένος από όλους.

Ο Ναν συνέχισε να ευστοχεί, ο Σλούκας συνέχισε να δημιουργεί, τα επιθετικά ατού του ΠΑΟΚ είχαν κλειστεί και έτσι η διαφορά έφτασε μέσα σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά σε διψήφια επίπεδα (60-50).

Οι παίκτες του Τακιανού κρατούσαν τη διαφορά λίγο πάνω - λίγο κάτω από τους 10 πόντους όμως στο τελευταίο λεπτό δέχθηκαν δύο καλάθια από τον Μήτογλου που ανέβασαν τη διαφορά στο +14.

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε αλλά ο Μήτογλου δεν τον άφησε να προσπεράσει

Στην τελευταία περίοδο οι παίκτες του Αταμάν δεν μπήκαν με τον ίδιο ζήλο και είδαν τον Άλστον (18π. 6ρ.) με τον Φρίντρικσον (15π. 11ασ.) να οδηγούν τον ΠΑΟΚ στη μείωση της διαφοράς ακόμη και στο καλάθι (82-80).

Τότε επέστρεψε στο παρκέ ο Μήτογλου και με τον Βιλντόσα να βάζει μεγάλο σουτ ο Παναθηναϊκός ξέφυγε εκ νέου με τον ΠΑΟΚ να στερεύει από ιδέες και δυνάμεις και να παραδίνεται στις διαθέσεις των «Πράσινων».

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 45-45, 74-60, 97-85

Δείτε ΕΔΩ τη στατιστική της αναμέτρησης