Εύκολο βράδυ για 38' λεπτά και αγχωτικό για 2' εξελίχθηκε η αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στην ελλιπέστατη Μπάγερν για την 13η αγωνιστική της Euroleague. Στις γνωστές απώλειες των Ομπστ και Μπολμάρο ήρθε να προστεθεί και εκείνη του Σερζ Ιμπάκα με τις λύσεις του Λάσο να μην φτάνουν για να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι.

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν ώρες ώρες τα εύκολα δύσκολα όμως δεν γινόταν να κινδυνέψουν και επικράτησαν με 77-69. Σε μια ανύποπτη φάση τραυματίστηκε ο Κώστας Παπανικολάου αποχωρώντας υποβασταζόμενος και... αναστατώνοντας τους πάντες στο ΣΕΦ. Δεν αγωνίστηκε ο Φίλιπ Πετρούσεφ.

Σοβαρός στο ξεκίνημα ο Ολυμπιακός, καμία διάθεση να το παλέψει η Μπάγερν

Ο Ολυμπιακός είχε μπει «με το μαχαίρι στα δόντια» στο ξεκίνημα κυρίως όσον αφορά το αμυντικό κομμάτι αφού η Μπάγερν είχε φτάσει τα 4 λάθη σε ένα σκάρτο πεντάλεπτο πετυχαίνοντας μόλις δύο πόντους (από βολές). Αναπόφευκτα οι ερυθρόλευκοι ζεστάθηκαν και στην επίθεση εκτελώντας και από μέση και από μακρινή απόσταση. Οι Βαυαροί δεν έδειχναν διάθεση να χτυπήσουν πραγματικά το παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο με τον Τόμας Γουόκαπ να βάζει ένα εντυπωσιακό buzzer beater για το 24-8. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ρυθμός έπεσε στο ξεκίνημα όμως η Μπάγερν δεν το εκμεταλλεύτηκε. Χάρη στα δύο γρήγορα φάουλ του Λούντζη, ο ΜακΚίσικ ήταν εκείνος που επωμίστηκε σε μεγάλο βαθμό χρέη playmaker με τους Λαρεντζάκη και Μπραζντέικις στο πλάι του. Τη στιγμή που η διαφορά πέρασε το +20 (39-18) οι παίκτες του Μπαρτζώκα χαλάρωσαν παραπάνω και οι Βαυαροί μείωσαν με τον Έλληνα προπονητή να γίνεται έξαλλος βλέποντας τη διαφορά να πέφτει στο +12 στην ανάπαυλα. 

Χαλάρωσε ο Ολυμπιακός, έμενε στο ματς η Μπάγερν

Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ένα από εκείνα που... κοιμίζουν αυτόν που είναι μπροστά και κάνουν επικίνδυνο εκείνον που κυνηγάει. Η Μπάγερν δεν είχε να χάσει τίποτα και έβγαλε πείσμα στο αμυντικό κομμάτι μπλοκάροντας τους ερυθρόλευκους οι οποίοι δε σκόραραν για περίπου τέσσερα λεπτά πριν ο Κάνααν «σπάσει τους αστραγάλους» του Έντουαρντς ξεκολλώντας την ομάδα του. 

Ο Λαρεντζάκης έδωσε τη χαριστική βολή στην Μπάγερν η οποία όμως δεν τα παράτησε

Μια... έκλαμψη του Γιαννούλη Λαρεντζάκη στην τελευταία περίοδο ήταν αρκετή ώστε να ανεβάσει εκ νέου τη διαφορά σε «ασφαλή» επίπεδα και έκτοτε οι ερυθρόλευκοι δεν ανησύχησαν με εξαίρεση μια φάση στην οποία τραυματίστηκε ο Κώστας Παπανικολάου. Ο αρχηγός των ερυθρόλευκων αποχώρησε υποβασταζόμενος και παρακολούθησε το υπόλοιπο της αναμέτρησης από τον πάγκο. Στα τελευταία λεπτά οι ερυθρόλευκοι χαλάρωσαν υπερβολικά και έβαλαν μόνοι τους την Μπάγερν στο παιχνίδι όμως η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από το +6.

Τα δεκάλεπτα: 24-8, 41-29, 54-44, 77-69