Συνήθως η Πέμπτη είναι μια μέρα που οι Έλληνες φίλαθλοι ασχολούνται με τους ορισμούς των διαιτητών στα παιχνίδια της αγωνιστικής της Super League, με τις περισσότερες επιλογές μάλιστα να... σηκώνουν κάθε εβδομάδα ουκ ολίγες "φουρτούνες". 
Η σημερινή ανακοίνωση, όμως, της ΚΕΔ δεν είχε σχέση με τις προηγούμενες και ουσιαστικά επισημοποίησε ότι το πρωτάθλημα της Super League βρίσκεται "στον αέρα" και μπροστά σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο αδιέξοδο.

"Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ανακοινώνεται ότι δεν θα οριστούν αξιωματούχοι διαιτησίας για τους αγώνες της 14ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League 1 λόγω της αποχής των διαιτητών. Παρακαλείται η διοργανώτρια αρχή του Πρωταθλήματος Super League 1 για τις δικές της ενέργειες" αναφέρει η ΚΕΔ ρίχνοντας το μπαλάκι στη διοργανώτρια αρχή που μοιραία θα επισημοποιήσει την αναβολή όλων των αγώνων.

Τι θα συμβεί αν η αποχή των διαιτητών στη Super League γίνει... μακράς διαρκείας; 

Το ερώτημα είναι, βέβαια, τι θα συμβεί σε περίπτωση που οι Έλληνες διαιτητές θελήσουν να μετατρέψουν την αποχή τους σε... μακράς διαρκείας. Το καλεντάρι της σεζόν έχει αρχίσει πλέον να γίνεται ασφυκτικό με δεδομένο ότι "στερεύουν" οι διαθέσιμες ελεύθερες ημερομηνίες καθώς το ελληνικό ποδόσφαιρο θα έχει δεδομένα εκπροσώπους στις νοκ άουτ φάσεις των Κυπέλλων Ευρώπης, ενώ η διεξαγωγή του Euro 2024 το καλοκαίρι καθιστά απαγορευτική οποιαδήποτε σκέψη επιμήκυνσης της σεζόν. 
Προς το παρόν οι διαιτητές δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ για την Παρασκευή είναι προγραμματισμένο ραντεβού τους με τη διοίκηση της ΕΠΟ.