Δέκα μέρες μετά την άφιξη του στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού ο Φίλιπ Πετρούσεφ αναμένεται να κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα των "ερυθρολεύκων" στο παιχνίδι κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου για την 13η αγωνιστική της Euroleague

Τι είπε ο Μπαρτζώκας για Ολυμπιακό και Πετρούσεφ 

Ο Γίώργος Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του ανέφερε για το ντεμπούτο του Πετρούσεφ αλλά και τη δυσκολία του ματς κόντρα στη Μπάγερν. 

"Η Μπάγερν προέρχεται αν δεν κάνω λάθος απο τρεις συνεχόμενες νίκες στην Euroleague . Είναι σε καλή φόρμα θα έλεγε κανείς, σ' ένα καλό επίπεδο και έχει το ίδιο ρεκόρ μ' εμάς στην Euroleague, 6-6. Είναι στο γκρουπ των ομάδων όλων, που διεκδικούν με αξιώσεις τη διεκδίκηση των play off.
Είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί ο Πετρούσεφ, όσο δύσκολο κ αν είναι μιας και δεν έχουμε πολλές ομαδικές προπονήσεις, είναι πολύ συγκεκριμένες με τα παιχνίδια που υπάρχουν. Θα είναι με την ομάδα μας και θα δούμε πως θα πάει με τον χρόνο του. 
Θα μπορούσαμε να έχουμε μια-δυο νίκες παραπάνω. Χάσαμε κάποια παιχνίδια στις λεπτομέρειες, αλλά αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με το Μιλάνο, που ήμασταν και πολύ ελλιπείς, στα περισσότερα παιχνίδια πιστεύω ότι κάναμε καλές εμφανίσεις. Όπως βλέπετε όλα τα παιχνίδια στην Euroleague είναι "αίμα και άμμος" .Έχουμε την ευκαιρία μπροστά μας να κάνουμε τις νίκες που θέλουμε για να φτάσουμε στο στόχο μας"



Μιλουτίνοφ: "Ο Πετρούσεφ θα μας βοηθήσει πολύ, είναι ποιοτικός παίκτης"


Από τη δική του πλευρά στην μεταγραφή Πετρούσεφ αναφέρθηκε και ο συμπαίκτης του στην Εθνική Σερβίας Νίκολα Μιλουτίνοφ, αναφέροντας πως μπορεί να βοηθήσει πολύ την ομάδα, και για το δύσκολο παιχνίδι κόντρα στην Μπάγερν (08/12 21:15)

"Περιμένουμε ένα δύσκολο και καλο αντίπαλο. Έχουν πολλούς ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν, οπότε θα πρέπει να παίξουμε δυνατά στην άμυνα για να κερδίσουμε το παιχνίδι.
Ο Πετρούσεφ έδειξε την περσινή σεζόν και το καλοκαίρι, πως είναι ένας ποιοτικός παίκτης. Μπορεί να βοηθήσει πολύ την ομάδα και ελπίζουμε ότι θα παίξει σύντομα, γιατί τον χρειαζόμαστε. 
Η αλήθεια είναι ότι βρίσκομαι λίγο εκτός ρυθμού λόγω του τραυματισμού. Πρέπει να δουλέψω σκληρά για να επιστρέψω σε καλή κατάσταση. Ειμαι θετικός και έχω αυτοπεποίθηση"