Δεν είναι η πρώτη φορά που τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του ο Βασίλης Τσιάρτας. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής σε πρόσφατη του συνέντευξη ανέφερε πως βλέπει τον εαυτό του στον Λιονέλ Μέσι. Πιο αναλυτικά ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ ρωτήθηκε για τον τρόπο που έπαιζε κι εκείνος έδωσε με τη σειρά του αφοπλιστικές απαντήσεις. 
 

Το... μη τρέξιμο και η απάντηση του Τσιάρτα

"Έτρεχα λίγο για όσους δεν γνωρίζουν από ποδόσφαιρο. Έτρεχα στην επίθεση και σκεφτόμουν πιθανούς τρόπους για να δώσω την τελική πάσα και να διασπάσω την άμυνα. Κάποιοι πιστεύουν ότι το να εκτελέσεις φάουλ ή κόρνερ δεν είναι κουραστικό. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μαραθώνιος. Το έχει πει ο Κρόιφ: Δεν υπάρχει ποδοσφαιστής πιο γρήγορος από την μπάλα."

"Λίγοι παίκτες σαν κι εμένα και τον Μέσι"

"Μ' αυτόν που βλέπω ότι έχω ομοιότητες είναι ο Μέσι. Τώρα βλέπω ότι οι ανερχόμενοι παίκτες έχουν όλοι, πάνω κάτω. τα ίδια χαρακτηριστικά. Υπάρχουν λίγοι ποδοσφαιριστές όπως ο Ρικέλμε, ο Μέσι, εγώ. Έλεγαν ότι δεν έτρεχα, αλλά έβαζα 15 ή 20 γκολ και έδινα ασίστ. Για ποιο λόγο τότε δεν απαιτούν από τους κεντρικούς αμυντικούς να τρέχουν στην επίθεση;"

"Μέσι, ο παίκτης που βλέπω σήμερα τον εαυτό μου"

"Αν αφαιρέσεις τις ατομικές ενέργειες, τις ντρίμπλες και το επίπεδο ταχύτητας με την μπάλα, έχω να κάνω με τον Μέσι. Στον τρόπο που σκέφτεται, πασάρει, πετάει και τη φαντασία που έχει τα παιχνίδια του. Δεν έχω λόγο να μην συγκρίνω τον εαυτό μου μαζί του. Υπάρχουν πράγματα που μόνο αυτός μπορεί να κάνει, γιατί αλλιώς θα τα βλέπαμε απ' όλους τους παίκτες. 

"Υπάρχουν ελπίδες να βρεθούμε στο Euro 2024"

Ο Βασίλης Τσιάρτας ρωτήθηκε κιόλας για την πορεία της Εθνικής Ελλάδος τα τελευταία χρόνια και σχολίασε πως: "Από τη Βραζιλία το 2014 και μετά καταστράφηκαν όλα. Δεν μπορούν όλοι να διαχειριστούν καταστάσεις που αφορούν το ποδόσφαιρο.

Στη συνέχεια δήλωσε την πεποίθηση του για το αν η Ελλάδα θα βρίσκεται στο Euro 2024: "Υπάρχουν ελπίδες για την πρόκριση στο Euro. Το σημαντικό είναι σε τι κατάσταση θα βρεθεί η ομάδα τον Μάρτιο και να μην υποτιμήσει το Καζακστάν. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη".