Οι διαιτητές εξέφρασαν στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας την απόφαση να απέχουν των παιχνιδιών τουλάχιστον για τη 14η αγωνιστική της Super League, που επρόκειτο να γίνουν από το Σάββατο 9 έως τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου

Σύμφωνα με την πληροφόρηση, οι διαιτητές τόνισαν ότι έχουν απαυδήσει από τις επιθέσεις εναντίον τους και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μη διεξαχθούν παιχνίδια για το πρωτάθλημα. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται να δηλώσουν μαζικό κώλυμα και να απουσιάσουν.

Αποχή διαιτητών στη Super League: Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τούς παροτρύνει να καταθέσουν στον Άρειο Πάγο 


Από τη μεριά της, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαιρετίζει την απόφαση των διαιτητών και, συγχρόνως, τους παροτρύνει να καταθέσουν στον Άρειο Πάγο. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός χαιρετίζει τη σημερινή (σημ. Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου)απόφαση των διαιτητών να απέχουν από τα καθήκοντα τους την επόμενη αγωνιστική, μετά τις σοβαρότατες απειλές κατά της ζωής και της οικογένειας του, που δέχθηκε ο διαιτητής κ. Αναστάσιος Παπαπέτρου.

Προκειμένου, η απόφαση τους να αποτελέσει έναυσμα για ουσιαστική κάθαρση στο ποδόσφαιρο, καλούμε όλους τους διαιτητές που έχουν υποστεί μέχρι σήμερα οιασδήποτε μορφής βία ή πίεση σχετικά με την άσκηση των καθηκόντων τους απο οιαδήποτε ομάδα ή παράγοντα, να καταθέσουν άμεσα τα σχετικά γεγονότα στην έρευνα που διεξάγεται από τον αξιότιμο κ. Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Αν σιωπήσουν και μείνουν για άλλη μια φορά ατιμώρητοι οι δράστες των απειλών και της βίας εις βάρος τους, είναι απολύτως βέβαιο ότι τέτοια περιστατικά θα συνεχιστούν αμείωτα και το ελληνικό ποδόσφαιρο θα παραμείνει όμηρο της ανομίας και της διαφθοράς.