Άλλη μια μαύρη σελίδα στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου γράφτηκε το απόγευμα της Κυριακής στον Βόλο, εκεί όπου η τοπική ομάδα και ο Ολυμπιακός αναδείχτηκαν ισόπαλοι 2-2 σε ένα παιχνίδι που ολοκληρώθηκε… τρεις ώρες μετά την έναρξή του.

Η σπίθα που άναψε το φυτίλι της «έκρηξης» δεν ήταν άλλη από την ακύρωση δύο γκολ του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο από το διαιτητικό δίδυμο Παπαπέτρου και Γκορτσίλα (που βρισκόταν στο VAR), η οποία προκάλεσε την οργή των ανθρώπων της πειραϊκής ομάδας και των περίπου 7.000 «ερυθρόλευκων» οπαδών που ταξίδεψαν στο Πανθεσσαλικό. Ιδιαιτέρα η ακύρωση του γκολ του Μασούρα στο 60ό λεπτό έμοιαζε αδιανόητη, με την τοποθέτηση των… διαγώνιων γραμμών να «υποδεικνύουν» σε αντικανονική θέση τον Ελ Κααμπί.

Μόλις υπήρξε και η δεύτερη ακύρωση (όταν στο 89’ ο Ελ Κααμπί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά υποδείχτηκε σε αντικανονική θέση ο Ελ Αραμπί που πήρε την πρώτη κεφαλιά) το Πανθεσσαλικό… πνίγηκε από τα δακρυγόνα.

Οι παίκτες και των δύο ομάδων έφυγαν άρον άρον στα αποδυτήρια καθώς η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε μετά από μεγάλη διακοπή μπροστά σε άδειες εξέδρες!

Νωρίτερα είχε προηγηθεί ένα παιχνίδι με δύο αποβολές, τέσσερα γκολ , δύο πέναλτι με τα οποία η διαιτητική παρωδία του Βόλου, έκρινε πως δεν πρέπει καν να ασχοληθεί. Για ακόμη μια φορά στη διάρκεια της εποχής Μπαλτάκου και του ποδοσφαιρικού «παρακράτους» που πλέον δρα ξεκάθαρα ανενόχλητο, την παράσταση έκλεψαν οι «εκλεκτοί» της παρέας που έχει σημαδέψει τις εγχώριες ποσοσφαιρικές Κυριακές.

Είναι πια σαφές ότι η κατάσταση τείνει να καταστεί ανεξέλεγκτη και ως εκ τούτου η κυβέρνηση και προσωπικά ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού δεν θα πρέπει να μένει πια θεατής σε αυτά τα φαινόμενα. Επιπλέον, αν δεν μπορούν να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου η Αστυνομία να μην μπαίνει στο κάδρο καταστάσεων σαν κι αυτές που είδαμε σήμερα στο Βόλο και αποτελούν βούτυρο στο ψωμί όλων εκείνων που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, θα ήταν τουλάχιστον χρήσιμο και απολύτως υποχρεωτικό, να δοθούν απαντήσεις από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την λογική και τον τρόπο με τον οποίο ενήργησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο Πανθεσσαλικό.