Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, όχι μόνο εκείνοι που βρέθηκαν στο «Deutsche Bank-Park» της Φρανκφούρτης στο θρίαμβο, 2-1, επί της Άιντραχτ για την 5η αγωνιστική του Conference League αλλά, όσοι είναι ζώντες, θα μνημονεύουν την 30ή Νοεμβρίου ως μια ημερομηνία πολυθρύλητου θριάμβου.

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι και μαθηματικά μόνος πρώτος μετά το παιχνίδι για τον έβδομο όμιλο της διοργάνωσης, δεν προκρίθηκε απλώς στη φάση των 16 της διοργάνωσης και άρα θα ξεκινήσει να παίζει από τον… Μάρτιο με ομάδα που θα βγει από το ματσάρισμα των δεύτερων του Conference League με τους τρίτους του Europa League, αλλά σε έξι ελληνικά παιχνίδια στη Ευρώπη σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ το βράδυ της συγκεκριμένης ημέρας, ήταν η μόνη που δεν έχασε, πολλώ δε μάλλον που νίκησε.

Ο φετινός ΠΑΟΚ, ειδικά με τις προδιαγραφές που ξεκίνησε τη σεζόν, είναι ήδη ένα success story, συμπυκνωμένο σε μία νύχτα. Ο δικέφαλος του Βορρά προηγήθηκε στη Φρανκφούρτη με τον Τόμας Κετζόρα στο 55’, και όταν ο Ομάρ Μαρμούς, ο οποίος είχε ηττηθεί από τον Κοτάρσκι στο 32’ σε τετ α τετ, ισοφάρισε σχεδόν ακαριαία, στο 58’, με κεφαλιά, ο τύπου Αντελίνο Βιεϊρίνια (ο οποίος είχε κάνει σωτήρια επέμβαση στο 22’) Αντρίγια Ζίβκοβιτς, σκόραρε το γκολ της νίκης στο 73’. Η Άιντραχτ έχασε μια τεράστια ευκαιρία με τον Μαρμούς στο 84’, ενώ τελείωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες, με τον Γιάκιτς να αποβάλλεται στο 90+4’ και να τον συγκρατούν οι συμπαίκτες του προκειμένου να μην προπηλακίσει περαιτέρω το διαιτητή της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ τελειώνει τις υποχρεώσεις του στον έκτο όμιλο στις 19:45 της Πέμπτης, 14 Δεκεμβρίου, όταν και υποδέχεται την Ελσίνκι, η οποία πήρε το δεύτερο βαθμό της την πέμπτη αγωνιστική, με το 2-2 εντός έδρας με την Αμπερντίν.

Το πανόραμα του 7ου ομίλου του Conference League

Τα αποτελέσματα (5η αγωνιστική)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-ΠΑΟΚ 1-2, Ελσίνκι-Αμπερντίν 2-2.

Η βαθμολογία (σε πέντε παιχνίδια)

ΠΑΟΚ 13 (12-8), Άιντραχτ Φρανκφούρτης 9 (11-5), Αμπερντίν 3 (8-10), Ελσίνκι 2 (5-13).

Η επόμενη αγωνιστική (6η)

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου (19:45): ΠΑΟΚ-Ελσίνκι, Αμπερντίν-Άιντραχτ Φρανκφούρτης.