Μπορεί ο Ολυμπιακός να πήγε στο Φράιμπουργκ προκειμένου να διεκδικήσει τόσο τις πιθανότητές του για πρόκριση στην επόμενη φάση του όσο και τουλάχιστον την εξασφάλιση της τρίτης θέσης, που οδηγεί στο Conference League, ωστόσο το παιχνίδι στράβωσε πολύ και νωρίς. Ήδη, από το 8’, η Φράιμπουργκ προηγούνταν 2-0 και αυτό έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ψυχοσύνθεση των ποδοσφαιριστών του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, οι οποίοι έπρεπε να περάσει ένα ευνόητο χρονικό διάστημα προκειμένου να συνειδητοποιήσουν την τεθλασμένη τροχιά που είχε πάρει το ματς για την 5η αγωνιστική του α’ ομίλου.

Τα φτερά των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι μπήκαν στο παιχνίδι για να πιέσουν αρκετά και να γίνουν ελεγκτές ρυθμού, κόπηκαν πολύ γρήγορα, μόλις στο 3’, όταν ο Γκρέγκοριτς βρέθηκε αρχικά κάτοχος της μπάλας και έπειτα, μετά το σπάσιμο, μπόρεσε να κάνει ένα σουτ με τον Παναγιώτη Ρέτσο κρεμασμένο πάνω του, ώστε να ανοίξει το σκορ. Ο Ολυμπιακός έχασε πάρα πολύ γρήγορα το ηθικό πλεονέκτημα που του έδινε η πίεση ψηλά, καθώς, πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πεντάλεπτο, γινόταν κατ’ ανάγκη. Κι αν το πρώτο γκολ της Φράιμπουργκ λειτούργησε σαν σοκ για τον Ολυμπιακό, τουλάχιστον υπό την έννοια ότι υπήρχε ένα παράδειγμα για το τι θα μπορούσε να γίνει εφόσον δεν είχε τέλεια κυκλοφορία της μπάλας και δεν ήταν προσεκτικός, ακόμα και σε μεταβιβάσεις που αφορούσαν στο δικό της μισό, το δεύτερο υπήρξε ολότελα προϊόν αμέλειας, αφού ο Γκρέγκοριτς, που δεν είχε γκολ με την Άιντραχτ φέτος, χάθηκε από τον Αλεξανδρόπουλο και σκόραρε με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.  


Τελειωμένο ματς

Το παιχνίδι, παρά την προσπάθεια του Κώστα Φορτούνη, ανά στιγμές, να παίξει one man ball, είχε τελειώσει. Εφιάλτες του παρελθόντος αναβίωναν όσο η Φράιμπουργκ έβρισκε κενούς χώρους. Σιγά σιγά, παρά το ότι ήταν ήδη μπροστά με ένα σκορ που αποτελούσε δικλίδα ασφαλείας, έβγαζε περισσότερους παίκτες στο μισό του Ολυμπιακού.

Το 3-0 σηματοδότησε το χατ τρικ του Γκρέγκοριτς, επίσης με κεφαλιά, στο 36’, με μια φάση που η γερμανική ομάδα έντυσε τέλεια το build up της, ενώ το τέταρτο ήρθε στο 42’, με πάσες τριών παικτών της γηπεδούχου σε μικρή απόσταση, ύστερα από την αβεβαιότητα που δημιούργησε το διώξιμο στην άμυνα. Ο Γκρέγκοριτς, σε ματς καριέρας αναμφισβήτητα, έδωσε την πάσα στον Το πέμπτο γκολ, δε, που έκλεισε και το λογαριασμό της αναμέτρησης, ήρθε στο 76’, όταν ο Εσέ, με τη φόρα που είχε στην επιστροφή του στην άμυνα, βρήκε την μπάλα με δύναμη και ο Ρίτσου Ντοάν πέτυχε το πέμπτο γκολ για τη γηπεδούχο.

Ταυτοχρόνως, η Μπάτσκα Τοπόλα έχασε στη Σερβία 1-0 από τη Γουέστ Χαμ με γκολ του Τόμας Σούτσεκ στο 89’, στο άλλο παιχνίδι του α’ ομίλου. Φράιμπουργκ και Γουέστ Χαμ, ισόβαθμες με 12 βαθμούς στον όμιλο, συνεχίζουν στο Europa League και στις 14 Δεκεμβρίου ανταμώνουν στο Λονδίνο, προκειμένου να επιλυθεί και το ζήτημα της πρώτης θέσης στον όμιλο. Οι Άγγλοι έχουν το προβάδισμα, αφού νίκησαν 2-1 στο Europa-Park για τη δεύτερη αγωνιστική. Την ίδια μέρα και ώρα (22:00), ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπάτσκα στο Καραϊσκάκη και πρέπει να μην ηττηθεί προκειμένου να συνεχίσει στο Conference League.


Το πανόραμα του α’ ομίλου του EuropaLeague

Τα αποτελέσματα (5η αγωνιστική)
Φράιμπουργκ-Ολυμπιακός 5-0, Γουέστ Χαμ-Μπάτσκα Τοπόλα 0-0.

Η βαθμολογία (σε πέντε παιχνίδια)
Γουέστ Χαμ 12 (8-4), Φράιμπουργκ 12 (17-5), Ολυμπιακός 4 (6-12), Μπάτσκα Τοπόλα 1 (4-14)

Η επόμενη αγωνιστική (6η) 
Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου (22:00): Ολυμπιακός-Μπάτσκα Τοπόλα, Γουέστ Χαμ-Φράιμπουργκ.