"Τα αγάλματα των προπονητών καίγονται πιο εύκολα επειδή είναι χάρτινα" είναι μια ατάκα που αποδίδεται σε Γερμανό προπονητή με περαιτέρω λεπτομέρειες άγνωστες και αυτό ισχύει για τον προπονητή της Ρόμα, Ζοσέ Μουρίνιο, αν και το υλικό του δικού του αγάλματος είναι πιο ανθεκτικό. 

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν κάνει την τέλεια χρονιά με τους "τζιαλορόσι", οι οποίοι βρίσκονται στην έκτη θέση της Serie A με ήδη 13 βαθμούς διαφορά από την πρωτοπόρο Ίντερ και, όπως είναι φυσικό, δέχεται κριτική για την πορεία μίας ομάδας η οποία, πάντως, κατέκτησε το Conference League το 2022 και έπαιξε στον τελικό του Europa League το 2023. 

Μάλιστα ο Μουρίνιο δεν δίστασε να αναφέρει, σε συνέντευξή του στο Rai, ότι η κριτική που δέχεται στη Ρόμα είναι έντονη, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το παράθυρο αποχώρησής του από το σύλλογο στο τέλος της σεζόν, ενώ τόνισε ότι θέλει να πάει στη Σαουδική Αραβία να προπονήσει, παρ' όλα αυτά ακόμα κι αν φύγει για τη Ρόμα δεν θα είναι ο επόμενος προορισμός του. 

Τι είπε για Ρόμα, Σαουδική Αραβία και Ρεάλ Μαδρίτης ο Ζοσέ Μουρίνιο

Για το αν η Ρόμα μπορεί να φτάσει σε τρίτο συνεχόμενο τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης:

"Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ρόμα καταφέραμε να φτάσουμε σε δύο συνεχόμενους ευρωπαϊκούς τελικούς, μπορείτε να φανταστείτε πόσο δύσκολο ήταν. Μόνο ιστορικές ομάδες έχουν καταφέρει να πάνε σε τρεις σερί τελικούς, θα το προσπαθήσουμε".

Για το μέλλον του:

"Δεν ξέρω αν θα παραμείνω στη Ρόμα. Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο, αλλά μιλάμε για το τώρα, όχι για την ανανέωσή μου".

Για την κριτική που δέχεται:

"Στη Ρόμα υπάρχει πάντα πολλή κριτική, λογικό είναι να υπάρχει και για εμένα. Λέγανε ότι η πορεία μας μέχρι τον τελικό του Europa League ήταν εύκολη, κοιτάξτε τι κάνουν φέτος Σάλτσμπουργκ, Σοσιεδάδ, Φέγενορντ και Λεβερκούζεν. Αν ήταν ένας άλλος προπονητής στη θέση μου, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό".

Για το αν η μεγάλη πίεση αποτελεί πρόβλημα:

"Η πίεση δεν είναι πρόβλημα για εμένα, είναι κάτι που αντιμετώπιζα σε ολόκληρη την καριέρα μου. Δεν ήταν πρόβλημα για εμένα 10 χρόνια πριν, δεν θα μπορούσε να αποτελεί πρόβλημα τώρα. Η Ρόμα και οι φίλαθλοί της αξίζουν τα καλύτερα".

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη Ρεάλ Μαδρίτης:

"Όταν έχεις έναν σπουδαίο προπονητή, γιατί να σκεφτείς να τον αλλάξεις; Γνωρίζω πολύ καλά τον Φλορεντίνο Πέρεθ, είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος. Ως υποστηρικτής της Ρεάλ, ελπίζω ο Αντσελότι να μείνει στον πάγκο της, είναι ο ιδανικός προπονητής για εκείνη. Για το ενδιαφέρον της Βραζιλίας για εκείνον, πιστεύω ότι μόνο ένας τρελός θα έφευγε από τη Ρεάλ, όταν η Ρεάλ τον θέλει".

Για το ενδεχόμενο να προπονήσει στη Σαουδική Αραβία:

"Νομίζω ότι κάποια μέρα θα βρεθώ στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας για να προπονήσω κάποια ομάδα του. Ωστόσο, αυτή η μέρα δεν θα είναι η αυριανή, ούτε η μεθαυριανή".