Από το «Κλεάνθης Βικελίδης» στο Σέλτικ Παρκ και γρήγορα γρήγορα τραγούδι στα χείλη των οπαδών της σκωτσέζικης ομάδας. Ο Λουίς Ενρίκε Πάλμα Οσεγκέρα, που λατρεύτηκε στη Θεσσαλονίκη, ζει πλέον το ποδοσφαιρικό όνειρό του στη Γλασκόβη. Ο εξτρέμ από την Ονδούρα ανακοινώθηκε από τη Σέλτικ στις 30 Αυγούστου 2023 και ήδη έχει απολογισμό σε 12 αγώνες 5 γκολ και 5 ασίστ.

Οι κάτοικοι της πόλης που διασχίζει ο ποταμός Κλάιντ πίνουν ουίσκι -για τη Σκωτία μιλάμε- στο όνομά του. Πήραν το τραγούδι «Stan» του Αμερικανού ράπερ Eminem, παράφρασαν ως έναν βαθμό τους στίχους, εμπνεύστηκαν από τα γκολ-φωτοβολίδες (scoring screamers) του Πάλμα, υποστηρίζουν ότι μισεί τους οπαδούς της Ρέιντζερς, τους οποίος αποκαλούν «Ούννους» και ιδού οι στίχοι του δημιουργήματός τους: «Luis Palma scoring screamers / running down the wing / scoring goals for Glasgow Celtic / oh can’t you hear us sing / and even if I could, it’d all be gray / Luis Palma on my wall / Luis Palma and he hates the Huns / he hates the Huns».

Σταρ

Ο Πάλμα βρίσκεται στην Ονδούρα, όπου έφτασε την Τρίτη για τις υποχρεώσεις του με την εθνική ομάδα και φυσικά στο αεροδρόμιο τον περίμεναν τα τοπικά ΜΜΕ. Άλλωστε είναι πλέον ο μεγάλος σταρ της χώρας. Είπε ότι απολαμβάνει τη ζωή στη Γλασκόβη και αποθέωσε αυτούς που τον αποθεώνουν: «Δεν περίμενα να βγάλουν ένα τραγούδι για μένα. Ευχαριστώ τους οπαδούς του συλλόγου, είναι οι καλύτεροι οπαδοί που είχα ποτέ στις ομάδες όπου έπαιξα. Νιώθω ευλογημένος και ελπίζω ο Θεός να με βοηθήσει να συνεχίσω έτσι». Πρόσθεσε επίσης: «Δουλεύω για να είμαι βασικός στη Σέλτικ, να κάνω τα πράγματα καλά και να κλέβω την παράσταση για καλό λόγο».

Αποθέωση

 Το πάρτι για τον Λουίς Πάλμα συνεχίζεται στα social media. Εκεί όπου μεταξύ άλλων οι φίλοι της Σέλτικ γράφουν: «Ο Πάλμα είναι ένας καταπληκτικός παίκτης!» ή «είναι φανταστικό να τον βλέπεις, μπορεί να συμβάλει σημαντικά αυτή τη σεζόν». Κάποιος άλλος σχολιάζει: «Έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση, είναι έξυπνος ποδοσφαιριστής». Και η αποθέωση δεν έχει τελειωμό: «Τι παίκτης! Ο Πάλμα γίνεται ολοένα και καλύτερος», «ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσουμε να τον κρατήσουμε για μερικά χρόνια» και «μάγος Πάλμα!». Όταν το περασμένο καλοκαίρι στην Ελλάδα οι Κέλτες έβγαζαν από τα ταμεία τους 4.800.000 ευρώ για να τον αποκτήσουν, η αλήθεια είναι ότι κάποιοι Σκωτσέζοι φίλαθλοι γκρίνιαζαν.

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς είχε πληρώσει 800.000 ευρώ στη Βίντα, την ομάδα από την οποία ο Πάλμα είχε πάει στο Άρη το καλοκαίρι του 2022 και 4.000.000 ευρώ στους Θεσσαλονικείς. Ψίχουλα μπροστά στα 29.100.000 ευρώ που είχαν εισπράξει πουλώντας στην Αλ Ιτιχάντ του Καρίμ Μπενζεμά τον περυσινό ηγέτη τους Ζότα. Εκ των πραγμάτων αναγκασμένοι, έριξαν κατευθείαν στα βαθιά τον Πάλμα και αυτός τους δικαίωσε, καθώς με το… καλημέρα αποδείχθηκε «λίρα εκατό». Τα καταφέρνει εντός και εκτός Σκωτίας και έχει μάλιστα πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ στο Champions League. To VAR τού το στέρησε κόντρα στη Λάτσιο, όμως το πανηγύρισε απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, στο 28ο λεπτό στη Γλασκόβη, στο 2-2 στις 25 Οκτωβρίου, με ένα εξαιρετικό δυνατό διαγώνιο σουτ.

Ο Άρης τον παρακολουθεί για τη… μεταπώληση

Το περασμένο καλοκαίρι ο Λουίς Πάλμα ήταν στο μεταγραφικό προσκήνιο, καθώς η ποιότητά του είχε φανεί στη διάρκεια του πρωταθλήματος της Super League και οι «μνηστήρες» δεν είχαν αργήσει να κάνουν την εμφάνισή τους. Κατέληξε στη Σκωτία και τη Σέλτικ, αλλά νωρίτερα είχε φιγουράρει στα μεταγραφικά ρεπορτάζ της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Υπέγραψε στους Κέλτες, αλλά με τις εμφανίσεις του προκαλεί και πάλι μεταγραφική κινητικότητα.

 Στη Γλασκόβη είναι αρκετοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι σύντομα θα φύγει για άλλες πολιτείες. Αν συνεχίσει έτσι, θα είναι δύσκολο να μην απασχολήσει Ισπανούς, Ιταλούς, Γάλλους και φυσικά τις ομάδες της γειτονικής Premier League. Ίσως δηλαδή δούμε και άλλους οπαδούς να τραγουδούν για τον Λουίς Πάλμα, πέρα από αυτούς της Σέλτικ. Πρόκειται πάντως για εξέλιξη που είναι λογικό να παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι άνθρωποι του Άρη. Ο λόγος είναι ότι έχουν διατηρήσει ποσοστό μεταπώλησης που ανέρχεται σε 20%.

Με δεδομένο ότι η Σέλτικ, όπως φάνηκε και στην περίπτωση του Ζότα, μπορεί να πουλήσει ακριβά και υπό την προϋπόθεση ότι ο Πάλμα μπορεί να συνεχίσει να μαγεύει με τις εμφανίσεις του, τότε λογικά ενδεχόμενη πώλησή του θα σημαίνει και πολλά χρήματα στο ταμείο της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

 Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή