Ο Γουστάβο Πογέτ είναι κανονικός προπονητής και δεν παίρνει ανάλαφρα τη δουλειά του στην Εθνική ομάδα, όμως έχει και μία οικογένεια να σκέφτεται. Ο Ουρουγουανός τεχνικός μίλησε στο περιθώριο της φιλικής αναμέτρησης με τη Νέα Ζηλανδία, που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, στις 19:00, και αναφέρθηκε σε ένα θέμα που ο ίδιος ανέσυρε, αφήνοντας και μια «αιχμή» για την ΕΠΟ

Ο Πογέτ μίλησε στις αρχές της εβδομάδας για τους οφειλόμενους οκτώ μήνες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στον συνεργάτη του Μαουρίτσιο Ταρίκο, για να δικαιολογήσει και την απουσία του στην προετοιμασία για το παιχνίδι με τη Γαλλία την προσεχή Τρίτη στην «OPAP Arena», με το οποίο η Εθνική θα κλείσει τις υποχρεώσεις της στους προκριματικούς του Euro 2024, παρ' όλα αυτά θέρισε θύελλες, καθώς τονίστηκε, με βάση στοιχεία, όπως το ότι αυτοπροτάθηκε, σε βρετανικό Μέσο, για την εθνική Ιρλανδίας, ότι είναι ante portas της εξόδου από την Εθνική

Σε αυτό συνέτειναν και οι δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΠΟ, οι οποίοι έπαιξαν τον ρόλο του Πιλάτου, αφού δεν πήραν οποιαδήποτε ευθύνη γι' αυτό που πρόκειται να αποφασίσει ο Πογέτ. 

Γουστάβο Πογέτ: Στη Γλυφάδα μέχρι τον Μάιο 

Ο Ουρουγουανός τεχνικός Γουστάβο Πογέτ ζήτησε στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους να μη γράφουν ότι φεύγει, παρ' όλα αυτά άφησε μπηχτή στην ΕΠΟ, καθώς τόνισε ότι έχει πληρώσει ο ίδιος ενοίκιο μέχρι τον Μάιο. Με αυτό είπε ότι πληρώνει ο ίδιος το νοίκι του, κάτι που σημαίνει ότι η ΕΠΟ τον έχει... αφήσει, ως εκ τούτου και οι απαιτήσεις του, όπως το προπονητικό κέντρο, το οποίο έχει ζητήσει, υπάρχουν ως μη γενόμενες. 

«Μένω στη Γλυφάδα, η οικογένειά μου είναι χαρούμενη εδώ, δεν χρειάζεται πανικός. Να σας ενημερώσω ότι έχω πληρώσει προκαταβολικά το νοίκι μέχρι τον Μάιο. Θα ήμουν αφελής να το πληρώσω εάν δεν ήθελα να μείνω. Μη λέτε ότι θέλω να φύγω. Προφανώς θέλω προπονητικό κέντρο. Να είμαστε πιο επαγγελματίες απ' ό,τι είμαστε, αλλά μη λέτε ότι θέλω να φύγω», τόνισε ο Πογέτ.