Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Γουέστ Χαμ, για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και θα προσπαθήσει να επιστρέψει από το Λονδίνο, με το θετικό αποτέλεσμα, έχοντας στο πλευρό του την παράδοση που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια.

Ειδικότερα, ο Ολυμπιακός έχει απόψε δύσκολη αποστολή στο “London Stadium” απέναντι στη Γουέστ Χαμ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής ημέρας στο Europa League και πρώτη για τον β΄ γύρο, στον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός έφτασε τους 4 βαθμούς μετά την εντός έδρας νίκη επί της Γουέστ Χαμ

Σημειώνεται πως ο Ολυμπιακός έφτασε τους 4 βαθμούς μετά την εντός έδρας νίκη επί της Γουέστ Χαμ στο “Καραϊσκάκης” και βρίσκεται στο -2 από την αγγλική ομάδα και την Φράιμπουργκ, αλλά και στο +3 από την Τόπολα. Έτσι, η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ γνωρίζει πως σε περίπτωση που πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, θα έχει κάνει τεράστιο βήμα, για να έχιε ευρωπαϊκή παρουσία και το νέο έτος.

Μέχρι το παιχνίδι στο Φάληρο οι Άγγλοι παρέμεναν χωρίς ήττα για 17 συνεχή παιχνίδια στο διεθνή χώρο, έχοντας καταγράψει το μεγαλύτερο αήττητο σερί από κάθε άλλη αγγλική ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Διαβάστε ακόμα: Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τους αγώνες των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Ο αγώνας στο Λονδίνο ενέχει πάντως σημαντικότερο βαθμό δυσκολίας, αφού αυτή τη φορά οι Λονδρέζοι και τη δύναμη της έδρας θα έχουν και πιο «υποψιασμένοι» θα είναι σε σχέση με το παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου ο Μόγες θέλησε να ξεκουράσει κάποιους βασικούς παίκτες αλλά βρέθηκε προ εκπλήξεως…

Οι Πειραιώτες θα έχουν σαν… οδηγό την παράδοση καλών εμφανίσεων τα τελευταία χρόνια, που έχουν συνδυαστεί και με τα επιθυμητά αποτελέσματα, όπως το 2015 που έφυγαν με το «διπλό» από την έδρα της Άρσεναλ, κάτι επανέλαβαν το 2020 και το 2021. Ο Ολυμπιακός έχει αγωνιστεί 19 φορές στην Αγγλία, με ρεκόρ 3-1-15 και επιμέρους σκορ 12-49.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

  • Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγιες): Φαμπιάνσκι – Κερέρ, Μαυροπάνος, Ογκμπόνα, Έμερσον – Γουόρντ-Πράους, Άλβαρες, Πακετά – Κούντους, Μπόουεν, Φορνάλς.
  • Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης – Ροντινέι, Πορόσο, Ρέτσος, Ορτέγκα – Έσε, Καμαρά, Σκάρπα, Φορτούνης – Μασούρας, Γιόβετιτς.
  • Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ματέι Γιουγκ.
  • Βοηθοί: Ματέι Ζούνιτς και Μανουέλ Βιντάλι.
  • Τέταρτος διαιτητής: Ασμίρ Σάργκοβιτς
  • VAR: Κρίστιαν Ντίνγκερτ, Ιβάν Μπέμπεκ.