Η Μίλαν ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του 6ου ομίλου του Champions League, αφού επικράτησε με 2-1 της Παρί Σεν Ζερμέν και έβαλε “φωτιά” στη βαθμολογία και στη “μάχη” για την πρόκριση.

Παρότι βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ, με γκολ του Σκρίνιαρ για την Παρί Σεν Ζερμέν, η Μίλαν “απάντησε” γρήγορα με πανέμορφο “ψαλιδάκι” του Λεάο και έφθασε στην ολική ανατροπή με γκολ του Ζιρού, για να μείνει “ζωντανή” στην προσπάθεια να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.

Την παρουσία τους στους «16» του Champions League εξασφάλισαν οι Μάντσεστερ Σίτι και Λειψία από τον 7ο όμιλο. Αρχικά, οι Πρωταθλητές Ευρώπης του Πεπ Γκουαρντιόλα έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στην Γιουνγκ Μπόις, επικρατώντας 3-0, ενώ στο Βελιγράδι, η Λειψία πήρε από νωρίς προβάδισμα 1-0 μόλις στο 8ο λεπτό με τον Σίμονς και στο 77’ ο Οπέντα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Τέσσερα λεπτά αργότερα, το αυτογκόλ του Χένριχς έδωσε ελπίδες στους Σέρβους, ωστόσο, οι Γερμανοί πανηγύρισαν το «διπλό» 2-1 και παράλληλα την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το "μπαμ" της βραδιάς ήταν η νίκη της Σαχτάρ επί της Μπαρτσελόνα, με τους ουκρανούς να αυξάνουν τις ελπίδες τους για πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Στον 8ο όμιλο, η Πόρτο νίκησε με 2-0 την Αντβέρπ και “έπιασε” στην πρώτη θέση της βαθμολογίας την Μπαρτσελόνα.

Πόρτο και Αντβέρπ έδωσαν μεγάλη “μάχη” στο Ντραγκάο, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν το πρώτο γκολ με πέναλτι του Εβάνιλσον στο 32′, αλλά να χρειάζονται τελικά ένα γκολ του 40χρονου Πέπε στις καθυστερήσεις για να “σφραγίσουν” τη νίκη.

Για τον 5ο όμιλο, η Ατλέτικο Μαδρίτης “διέλυσε” με 6-0 τη Σέλτικ και η Λάτσιο κέρδισε με 1-0 τη Φέγενορντ την οποία προσπέρασε στη βαθμολογία όντας ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μαδρίτης.