Η γενική διευθύντρια και έφορος πολεμικών τεχνών του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Χριστίνα Τσιλιγκίρη μίλησε στον ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 και τους Γιώργο Μανιάτη και Γιάννη Φραγκουλόπουλο, για τα νέα τμήματα Πυγμαχίας, Ταε Κβο Ντό, Κικ Μπόξινγκ και Καποέιρα, που λειτουργούν στο Καραϊσκάκη, αλλά και τις γενικότερες προσπάθειες του Ερασιτέχνη για λύση των προβλημάτων και ανάπτυξη σε όλα τα αθλήματα.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1: Ο κόσμος ξέρει τις προσπάθειες και τις επιτυχίες του ερασιτέχνη Ολυμπιακού στο βόλεϊ , στο πόλο, στην κολύμβηση, στο στίβο και σε άλλα αθλήματα. Τώρα όμως προέκυψαν και πολεμικές τέχνες. Πως φτάσατε σε αυτή την πρωτοβουλία;

Όλα ξεκίνησαν απο την πυγμαχία, ένα τμήμα που υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια στο σύλλογο, αλλά δυστυχώς χωρίς να έχει τις σωστές εγκαταστάσεις. Υπήρχε μια άθλια εγκατάσταση, στον πύργο Πειραιά, ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο με πολλά προβλήματα, χωρίς να τηρεί κανέναν κανόνα υγιεινής, με σίδερα να βγαίνουν μέσα απο τους τοίχους, χωρίς καμία ασφάλεια για τους αθλητές και δεν μιλάμε μόνο για αυτούς του Ολυμπιακού, αλλά και για τους υπόλοιπους. Βλέποντας αυτή την κατάσταση, δεν μπορούσε ο σύλλογος και ο πρόεδρος μας να μην νοιαστεί και να μην προσπαθήσει. Έτσι ξεκινήσαμε να βρούμε λύση και ένα χώρο, παλέψαμε πολύ, αλλά συναντήσαμε πολλά προβλήματα και έλλειψη συνεργασίας και βοήθειας απο τον τότε Δήμο. Ευτυχώς όμως βρέθηκε η λύση απο τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη που μας παραχώρησε τον χώρο στο Καραϊσκάκη και έγιναν οι πολύ ωραίες εγκαταστάσεις που παρουσιάσαμε με μεγάλη συγκίνηση πριν λίγες μέρες.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1: Πως αποφασίσατε να προσθέσετε στην πυγμαχία, τρία νέα αθλήματα;

Η νέα διοίκηση του ερασιτέχνη και ο πρόεδρος μας Μιχάλης Κουντούρης έχει στο μυαλό του διαρκώς την ανάπτυξη σε όλα τα αθλήματα και από τη στιγμή που λύθηκε το πρόβλημα του χώρου με την παρέμβαση του κ. Μαρινάκη και δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις, ακολούθησαν συζητήσεις του προέδρου με τον Μιχάλη Μουρούτσο και αρχικά μαζί με την πυγμαχία εντάξαμε το τμήμα του Ταε Κβο Ντο. Στη συνέχεια βάλαμε και το κικ μπόξινγκ που είναι ουσιαστικά μια μίξη των δυο αυτών αθλημάτων και τελευταία και την Καποέιρα. Πήγαμε λίγο και με την μόδα και προσθέσαμε κάποια μοντέρνα αθλήματα, γιατί θέλουμε να καλύπτουμε τις ανάγκες για άθληση, κάθε εποχής. Έχουμε πολύ καλούς δασκάλους, οι οποίοι είναι μεταδοτικοί και εξαιρετικοί στη δουλειά τους και εμείς προσκαλούμε όλο τον κόσμο να έρθει στις εγκαταστάσεις μας, να κάνει ένα μάθημα, να δοκιμάσει, να δει τη δουλειά μας και την οικογενειακή ατμόσφαιρα που υπάρχει. Έχει δημιουργηθεί μια πολύ όμορφη εικόνα στο Καραϊσκάκη, με μικρά παιδάκια και ανθρώπους όλων των ηλικιών να γυμνάζονται καθημερινά και που είναι αλήθεια ότι θα θέλαμε να την βλέπουμε και αλλού. Και φυσικά μιλάμε για αθλήματα και πολεμικές τέχνες που αποδεδειγμένα μόνο καλά μπορούν να δώσουν στους αθλούμενους. Γι' αυτό προσκαλούμε όλο τον κόσμο να πάρει τα παιδιά του και να έρθει στις εγκαταστάσεις μας. Βρισκόμαστε στις θύρες 18-19-20 του γηπέδου. Απέναντι απ' τον σταθμό του ΗΣΑΠ δηλαδή, ενώ πληροφορίες μπορεί να βρει κάποιος και στην ιστοσελίδα μας www. osfp.gr. Aπευθυνόμαστε σε όλες τις ηλικίες. Aπο πολύ μικρά παιδάκια 4 ετών, μέχρι όσο αντέχει η ψυχή κάποιου. Υπάρχουν πρωινά τμήματα για ενήλικες με προπονήσεις προσομοιωμένες στις ανάγκες κάθε ηλικίας και σίγουρα όσοι επιλέξουν να έρθουν, θα εντυπωσιαστούν γιατί γίνεται πολύ καλή δουλειά και υπάρχει εξαιρετικό κλίμα, όπως και σε όλα τα τμήματα.

Πλέον ο Ερασιτέχνης καλύπτει ένα πολύ μεγάλο φάσμα αθλημάτων και πριν λίγες μέρες προσθέσατε και την ξιφασκία στα τμήματα σας. Υπάρχουν σκέψεις και για άλλα αθλήματα;

Σίγουρα υπάρχουν σκέψεις και για άλλα δυο νέα αθλήματα. Βεβαίως πρώτα απ' όλα θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και τις απαιτούμενες εγκαταστάσεις και να βοηθήσουμε και κάποια τμήματα πού έχουν προβλήματα χώρου, όπως το πόλο και το βόλεϊ. Δουλεύουμε πολύ σκληρά και νομίζω θα τα καταφέρουμε. Όσον αφορά την ξιφασκία σε πρώτη φάση θέλουμε να δημιουργήσουμε ακαδημίες και να ενισχύσουμε και αυτό το τμήμα. Θα προσπαθήσουμε και με μπροστάρη την Βάσω Βουγιούκα, η οποία είναι η καλύτερη που υπάρχει στο άθλημα, νομίζω ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλό.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1: Μιλήσατε για προβλήματα εγκαταστάσεων. Αυτή είναι η πρώτη ιδιόκτητη εγκατάσταση του Ερασιτέχνη. Γίνεται προσπάθεια να βρεθούν λύσεις και στα άλλα τμήματα;

Θίγεται ένα τεράστιο θέμα. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις εγκαταστάσεις. Δεν υπάρχουν κολυμβητήρια και αυτά που υπάρχουν δεν ανοίγουν, λόγω διαφόρων προβλημάτων. Δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος για τις προπονήσεις, καθώς υπάρχουν πολλά παιδιά που αθλούνται και πολλά σωματεία, γιατί στον Πειραιά δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός, υπάρχουν και άλλες ομάδες, υπάρχουν και απλοί δημότες που θέλουν να αθλούνται και με τόσα λίγα κολυμβητήρια οι δυνατότητες είναι πολύ περιορισμένες. Για το βόλεϊ είναι ίδια η κατάσταση. Για να μπορέσουμε να κάνουμε έναν αγώνα πρέπει να αιτηθούμε 15 μέρες πριν. Ένα γήπεδο που δεν έχει εύκολη πρόσβαση και γενικότερα το θέμα των εγκαταστάσεων δυστυχώς είναι πολύ σοβαρό.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1: Υπάρχει κάποιο πλάνο για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, δεδομένου ότι και ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός έχει καταφέρει να ορθοποδήσει. Πείτε μας λίγο και πώς έγινε αυτό, σε μια εποχή που τα περισσότερα σωματεία καταρρέουν. Ο Ολυμπιακός δείχνει να βαδίζει σε έναν άλλο δρόμο.

Η διοίκηση Κουντούρη κατάφερε αυτά τα χρόνια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Με σωστές ορθολογιστικές κινήσεις, με τακτοποίηση των οικονομικών με διακανονισμούς, χωρίς να χάνουν τα λεφτά τους οι αθλητές και αυτό είναι σημαντικό, αλλά και με την αμέριστη συμπαράσταση της ΠΑΕ και προσωπικά του Βαγγέλη Μαρινάκη καταφέραμε ένα τεράστιο χρέος, πάνω απο 7 εκατομμύρια ευρώ αυτή τη στιγμή σχεδόν να το έχουμε μηδενίσει και ταυτόχρονα να κάνουμε πρωταθλητισμό στα περισσότερα τμήματα, αλλά και ανάπτυξη, όπως έγινε με το τμήμα των πολεμικών τεχνών. Υπάρχει προγραμματισμός και συνέπεια και έτσι θα συνεχίσουμε και θα τα καταφέρουμε