Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος, λένε, και στο τουρνουά ATP1000 στο Παρίσι ο Στέφανος Τσιτσιπάς μοιάζει να έχει βρει τη φόρμα την οποία, το τρέχον έτος, εξαιτίας και λόγω ενός τραυματισμού στον ώμο, είχε χάσει εντελώς. Οι τρεις νίκες στη σειρά επί αντιπάλων όπως ο Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ και, την Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου, ο Κάρεν Χατσάνοφ, τον οποίο νίκησε 2-0 σετ (6-3, 6-4) στον προημιτελικό του τουρνουά, αυτό αναδεικνύουν. 

Ο Τσιτσιπάς είχε το 2023 σχετικά γρήγορες εξόδους από τα Major, αλλά εδώ μοιάζει να βρίσκεται στο πικ του, νικώντας τρεις αξιόπιστους τενίστες στο τουρ, που δίνουν το «παρών» σε Major και έχουν πιθανότητες διάκρισης. 







Ωστόσο, είναι και οι τρεις τενίστες επί των οποίων ο Τσιτσιπάς έχει θετικό ρεκόρ, 6-3 επί του Αλιασίμ, 9-4 επί του Ζβέρεφ και 7-1 επί του Χατσάνοφ, τον οποίο δεν άφησε να έχει μπρέικ πόιντ στο σερβίς του στο πρώτο σετ. Ο Ρώσος προσπάθησε στο δεύτερο, προηγήθηκε 4-3 με μπρέικ επί του νούμερου 6 στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά ο Τσιτσιπάς πήρε τρία διαδοχικά γκέιμ και το ματς. 







Το Σάββατο, στον ημιτελικό του τουρνουά, θα αντιμετωπίσει τον Βούλγαρο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, ο οποίος, αφού νίκησε 2-1 τον Ντανιήλ Μεντβέντεφ, στον περιβόητο αγώνα που ο Ρώσος φέρεται να έκανε χειρονομία επί του κοινού στο Παρίσι, νίκησε τον Χούμπερτ Χουρκάτς. Ο Τσιτσιπάς, φέτος, έχει κατακτήσει μόλις έναν τίτλο, στο Κάμπος του Μεξικού, για τουρνουά ATP250