Ως πρώτη επιλαχούσα, στη θέση της τραυματία Καρολίνα Μούχοβα, βρέθηκε στο Μεξικό για τους WTA Finals η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα τενίστρια είναι η ένατη κορυφαία στον κόσμο για το 2023 με βάση τα αποτελέσματά της και δεν είχε κερδίσει μέσω της συνολικής βαθμολόγησής της τη θέση της στο λαμπερό τουρνουά του Κανκούν και συγκεκριμένα στην πλάζα «Κιντάνα Ρου», όπου θα γίνει το πιο σημαντικό event για το τένις Γυναικών πλην Major, ωστόσο ο τραυματισμός της 27χρονης Τσέχας της έδωσε το δικαίωμα να συμμετάσχει. 

Η Σάκκαρη, απαστράπτουσα στην επίσημη φωτογράφιση με το τρόπαιο, αναφέρθηκε σε αυτόν, τονίζοντας ότι δεν έπρεπε να γίνει έτσι, αλλά τόνισε ότι νιώθει όμορφα όταν παίζει στο Μεξικό και πως είναι χαρούμενη που επέστρεψε. 



Σημειώνεται ότι γίνονται δύο όμιλοι τεσσάρων τενιστριών, στους οποίους παίζουν μεταξύ τους, μια διαδικασία που ονομάζεται round robin. Οι δύο πρώτες από κάθε όμιλο περνούν στον ημιτελικό και η πρώτη παίζει με τη δεύτερη. Η Σάκκαρη θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της με το νούμερο ένα στον κόσμο, τη Λευκορωσίδα Αρίνα Σαμπαλένκα, τα ξημερώματα της Δευτέρας, 30 Οκτωβρίου, στις 1:15. Έπειτα, θα παίξει με το νούμερο 4, τη Ρωσίδα Γέλενα Ριμπάκινα, ενώ το τελευταίο παιχνίδι της θα δώσει με την Αμερικανίδα Τζέσικα Πενγκούλα. 



Ο άλλος όμιλος είναι επίσης... φωτιά, καθώς τον αποτελούν η Πολωνή, νούμερο 2, Έγκα Σφιόντεκ, που κατέκτησε το Roland Garros στο Παρίσι τον περασμένο Ιούνιο, η Αμερικανίδα -και κάτοχος του τροπαίου στο τελευταίο US Open- Κόκο Γκοφ, που είναι η πιο... καυτή τενίστρια στον κόσμο το φθινόπωρο και έχει φτάσει στο νούμερο 3, η Τυνήσια Ονς Τζάμπερ, που είναι το νούμερο 4, και η Τσέχα Μαρκέτα Βοντρούσοβα, νούμερο 7, που την νίκησε στον τελικό του Wimbledon.

sakkari_vraveia_1
sakkari_vraveia_2

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @wtafinals