To ντέρμπι ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκός για την 8η αγωνιστική της Super League 1, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, μετά τον τραυματισμό του Χουάνκαρ και ο Βαγγέλης Μαρινάκης σχολίασε τη διακοπή της αναμέτρησης.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε ότι οι κροτίδες δεν χτύπησαν τον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και ο γιατρός του αγώνα άναψε το “πράσινο φως” για να αγωνιστεί στο ματς, αλλά στο “τριφύλλι” αποφάσισαν να μην βγουν στο γήπεδο για να συνεχιστεί το ντέρμπι.

Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη

Ήμασταν στα αποδυτήρια με τους παίκτες και τους γιατρούς των δύο ομάδων και τον γιατρό του αγώνα. Αυτό που έγραψε ο γιατρός του αγώνα, είναι ότι κατά τη γνώμη του μετά από εξέτασή του, μια ώρα μετά το συμβάν, η κλινική εικόνα του παίκτη ήταν ικανοποιητική. Από εκεί και πέρα, επειδή ο ίδιος δεν έχει περαιτέρω εργαστήρια για να κάνει εξετάσεις στον παίκτη να πει είτε είναι fit είτε non fit. Αυτόν τον κανονισμό πρέπει να τον κοιτάξουμε ξανά στη Super League, γιατί χρειάζονται εξετάσεις από μηχανήματα που μπορούν να βοηθήσουν. Εκείνη τη στιγμή ακούστηκε ένας κρότος και υπήρχαν παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού που κάνανε προθέρμανση. Εκεί ένας ποδοσφαιριστής έπεσε κάτω, έδειξε ευαισθησία. Από τον κρότο έδειξε ότι ζαλίζεται και φεύγοντας φορούσε κολάρο. Είναι παραμύθια που είχαμε να δούμε καιρό στα ελληνικά γήπεδα. Να ξαναβάλουμε τα παιχνίδια που είχε παίξει ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο και ήμουν και εγώ. Να υπάρχουν 40 ποινικοί και σε αυτό το ματς να ρίχνονται αυτοσχέδιες βόμβες. Εμείς παίξαμε το παιχνίδι. Υπήρξε διακοπή με τον Φινμπογκάσον, αλλά σύμφωνα με τους γιατρούς κάηκε το πόδι του. Εδώ οι γιατροί επίσημα δεν καταγράψανε καμία βλάβη, η κλινική εικόνα του παίκτη είναι ικανοποιητική και ο Παναθηναϊκός και ο παίκτης ήθελαν να μην ολοκληρωθεί ο αγώνας. Πόσες κροτίδες έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο στο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ και τι έγινε. Τώρα ο παίκτης θα ακούει μια κροτίδα και θα πέφτει κάτω να λέει ότι ζαλίζεται. Αν ήμουν στη θέση του Παναθηναϊκού θα έλεγα να συνεχιστεί το παιχνίδι και αυτό πρέπει να παίζεται στο γήπεδο. Εγώ πρώτη φορά τον είδα τον γιατρό και μου είπε ότι ο παίκτης έχει κλινική εικόνα και μπορεί να παίξει. Δεν ήταν παίκτης που έπαιζε, αλλά έκανε προθέρμανση. Όλα αυτά θα τα δούμε μπροστά ματς”. 

Για το τι είπε στους παίκτες του Ολυμπιακού: “Με τους παίκτες του Ολυμπιακού τους έλεγα παιδιά, σκοράραμε και συνεχίζουμε για να κερδίσουμε το ματς. Και οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήθελαν να συνεχίσουν το ματς. Όλοι θέλαμε αυτό το ντέρμπι να τελειώσει”.

Για την έκβαση του αγώνα: “Τα δικαστήρια έχουν το λόγο. Σας λέω και πάλι εμείς θέλαμε να παίξουμε το ματς. Υπάρχουν οι αρμόδιες αρχές που θα αποφασίσουν τι θα γίνει”.

Tέλος ανέφερε: “Ήταν ο Παναθηναϊκός που αποχώρησε από το ματς. Είχαμε από την αρχή φωτογραφίες με κασκόλ του Παναθηναϊκού στο γήπεδο. Δεν του το έδειξε του γιατρού να του πω, πρόσεχε τι θα γράψεις γιατί είσαι οπαδός του Παναθηναϊκού. Η κροτίδα που συζητάμε ήταν πολύ μακριά από τους παίκτες. Ήταν πολλοί παίκτες που κάνανε προθέρμανση. Οι άλλοι δεν είχαν ευαισθησία”.