Πριν από λίγες ημέρες σε δήμο της Νάπολι παρουσιάστηκε μια νέα τοιχογραφία που δημιουργήθηκε για τον Ντιέγκο Μαραντόνα από νεαρό καλλιτέχνη.

Σε λίγες εβδομάδες συμπληρώνονται 3 χρόνια από τον θάνατό του, αλλά κανείς δεν τον ξεχνά τόσο στη Νάπολι όσο και στην Αργεντινή και εκαντοντάδες φαν του συγκεντρώθηκαν μπροστά από την τοιχογραφία στα λαμπερά εγκαίνια.



Στην τοιχογραφία εικονίζεται ο Ντιέγκο μαζί με τον Σαλβατόρε Καρμάντο. Πρόκειται για τον Ιταλό θρυλικό μασέρ της Νάπολι στα χρόνια του Μαραντόνα, τον οποίον όμως πήρε το 1986 και στην εθνική ομάδα της Αργεντινής.

Οι δυο τους ήταν πολύ καλοί φίλοι και η τοιχογραφία προέκυψε από μια κοινή τους φωτογραφία μέσα στο γήπεδο της Νάπολι στα χρόνια της δόξας. Ήταν η... σκιά του και ο προσωπικός του μασέρ.

Καρμάντο για Μαραντόνα: "Τα πόδια του ήταν διαφορετικά από των υπόλοιπων παικτών"

«Έκανα μασάζ στον Μαραντόνα μία ώρα πριν από κάθε παιχνίδι. Τα πόδια του ήταν διαφορετικά από των υπόλοιπων παικτών. Οι μύες του ήταν σκληροί και εύκαμπτοι ταυτόχρονα. Δεν είδα ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Ξάπλωσε σε ένα φορείο και χαλάρωνε. Δεν έλεγε τίποτα ενώ του έκανα μασάζ. Χρησιμοποιούσα ειδική κρέμα, την οποία έφτιαξα με λάσπη. Ήταν μια συνταγή που δεν είπα ποτέ σε κανέναν», έγραψε ο Καρμάντο στο βιβλίο του «Le Mani su D10S» (Το χέρι του Θεού), αφιερωμένο καθαρά και αποκλειστικά στον Αργεντινό σταρ.

Ο Σαλβατόρε έμαθε τα μυστικά του επαγγέλματος από τον πατέρα του και ξεκίνησε το 1974 από τις Ακαδημίες της Νάπολι. Δέκα χρόνια αργότερα θα γινόταν ο κολλητός του καλύτερου παίκτη στον κόσμο και ο προσωπικός του μασέρ σε Νάπολι και εθνική Αργεντινής.

Mαζί στην κορυφή του κόσμου

Όταν ο Μαραντόνα οδηγούσε την Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου στο Μουντιάλ του Μεξικό το 1986, εκείνος ήταν εκεί και ως μασέρ και ως μέλος του επιτελείου μαγείρων της Εθνικής.



«Παρακολούθησα το δεύτερο γκολ του εναντίον της Αγγλίας στα προημιτελικά στη μία πλευρά του γηπέδου, γιατί δεν με άφησαν να πάω στον πάγκο της Αργεντινής. Αλλά αυτή ήταν η τύχη μου. Μάλιστα, ο Ντιέγκο ήρθε να πανηγυρίσει ακριβώς κάτω από την εξέδρα μπροστά, όπου βρισκόμουν. Κατάλαβα αμέσως ότι είχα δει το πιο όμορφο κατόρθωμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου», είχε πει για το γκολ του Ντιέγκο κόντρα στην Αγγλία.

Για τη φιλία τους είχε τονίσει: «Γίναμε φίλοι σχεδόν αμέσως. Ήταν την πρώτη μέρα συγκέντρωσης στο Castel del Piano στην Τοσκάνη. Πλησίασε το κρεβάτι, έμεινε για λίγο παρακολουθώντας με να δουλεύω και είπε: "Θα είσαι ο μόνος μασέρ μου". Δεν άφηνε τον εαυτό του να τον αγγίζουν άλλοι. Για να ξαπλώσει στο τραπέζι του μασάζ, περίμενε να βγουν όλοι οι συνοδοί του από τα αποδυτήρια. Μείναμε εκεί, μόνοι και για ώρες. Έτσι γεννήθηκε μια σχέση προσωπική, αλλά και επαγγελματική. Ήταν ο πιο γενναιόδωρος άνθρωπος που γνώριζα».