Είναι πραγματικά μερικές φορές που αναρωτιέται κανείς πόση ντροπή μπορεί να νιώσει ο Έλληνας φίλαθλος απ’ όλα αυτά τα ωραία που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τον Τάκη Μπαλτάκο και την ανοχή των αρμόδιων φορέων, μετά τις χτεσινές εικόνες στην Opap Arena.

Χθες, όλη η Ελλάδα και δυστυχώς η Ολλανδία και η υπόλοιπη Ευρώπη μαζί είδε να διεξάγεται ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι για την πρόκριση στα τελικά του Euro σ’ ένα κανονικό χωράφι. Ένα χωράφι, το οποίο ο Μπαλτάκος και η παρέα του αποφάσισαν εν μία νυκτί (προκειμένου να βγάλουν την υποχρέωση απέναντι σ΄εκείνους που τους στηρίζουν για να οδηγούν το εγχώριο ποδοσφαιρικό προϊόν στην απόλυτη απαξίωση) να το καταστήσουν έδρα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήτματος.

Αυτοί είναι που θα έπρεπε να ντρέπονται σήμερα, αλλά δυστυχώς ποιος έχασε το φιλότιμο για να το βρουν οι συγκεκριμένοι...

Πλέον, το ερώτημα που τίθεται εύλογα αγγίζει τους πάντες και το έβαλε στην εξίσωση μια τεράστια ποδοσφαιρική προσωπικότητα όπως ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, που είναι προφανές πως ούτε ο ίδιος, ούτε οι συμπαίκτες του των Οράνιε βρέθηκαν αντιμέτωποι με αντίστοιχο θέαμα στο παρελθόν. Ήταν αυτός που με τα λόγια του έδωσε άλλη διάσταση στο χθεσινό ρεζιλίκι. 

Μπορούν άραγε να φιλοξενούνται αγώνες της Εθνικής σε αυτό το γήπεδο; Κι ακόμη περισσότερο υπάρχουν οι συνθήκες να διεξαχαθεί  στη Νέα Φιλαδέλφεια ο τελικός του Conference League;

Ως εκ τούτου, επί του ζητήματος καλείται εκτός των άλλων να επιληφθεί και η UEFA (η FIFA και οι λοιποί εμπλεκόμενοι), η οποία αφενός είναι η καθ’ ύλην αρμόδια ποδοσφαιρική Αρχή και αφετέρου βρίσκεται προ της σκληρής πραγματικότητας να αναγνωρίσει ότι το υπάρχον σύστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι δυνατόν να το εμπιστευθεί κανείς και για τίποτα.

Φυσικά, ο αγωνιστικός χώρος, τα ουκ ολίγα καθίσμστα που βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση, αλλά και τα αντικείμενα που βρέθηκαν εν είδει ντεκόρ μέσα στο γήπεδο έχουν κάνει τον γύρο το διαδικτύου και αποτέλεσαν αφορμή για πάρτι στα social media.

Με δεδομένο ότι για τους γνωστούς λόγους ο Μπαλτάκος δεν γίνεται ν’ αλλάξει ήρθε η ώρα να παρέμβει επιτέλους δυναμικά ο κυβερνητικός παράγοντας και ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Βρούτσης να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Άλλωστε ο χρόνος του αναγνωριστικού παιχνιδιού όπως λένε και στην μπάλα, έχει παρέλθει προ πολλού για τον ίδιο.

Δείτε εικόνες