Η Χάποελ Ιερουσαλήμ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση κατά της FIBA και του Basketball Champions League, για το γεγονός ότι δεν προχώρησαν σε κάποια ανάρτηση για τον πόλεμο στο Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται ότι όλες οι μεγάλες ομοσπονδίες του μπάσκετ, όπως το NBA και η Euroleague, εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους Ισραηλινούς για τον πόλεμο με τη Χαμάς, σε αντίθεση με τη FIBA, γεγονός που έφερε την αντίδραση της Χάποελ Ιερουσαλήμ.


Η ανακοίνωση της Χάποελ Ιερουσαλήμ

«Ενώ εκτιμούμε την αλλαγή των ημερομηνιών από το BCL, θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας απογοήτευση για την απουσία ευαισθησίας, ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης στην ανακοίνωση του BCL.

Εμείς, οι κάτοικοι του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων και των οπαδών της Ιερουσαλήμ, των παικτών και του επιτελείου, έχουμε μπροστά μας μία κατάσταση πολέμου στη χώρα μας, έναν πόλεμο που μας κηρύχθηκε.

Περιμένουμε από το BCL και τη FIBA να σταθούν δημόσια δίπλα στο Ισραήλ σε αυτές τις δύσκολες στιγμές του πολέμου. Περιμένουμε πολλά περισσότερα από τους αθλητικούς οργανισμούς, με τους οποίους συνεργαζόμαστε, εμείς και άλλα κλαμπ του Ισραήλ», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.