Μετά το θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη την Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, οι ιστορίες για την προσωπικότητά του ρέουν. Ούτως ή άλλως στη... μυθολογία οι περισσότερες, γινόταν να υπενθυμιστούν και χωρίς αφορμή. Μία από αυτές, όταν ο Γιάννης Ιωαννίδης εκσφενδόνισε ένα μπουκάλι στον Γιώργο Σιγάλα, στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπένετον στο Τρεβίζο, για το Κύπελλο Πρωταθλητριών τη σεζόν 1992-93 που σηματοδότησε την επιστροφή του Ολυμπιακού έπειτα από 13 χρόνια στην πρώτη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. 

Ο Σιγάλας εξήγησε πώς οδηγήθηκε ο Ιωαννίδης σε αυτήν την έκρηξη θυμού προς το πρόσωπό του, όχι άγνωστη για το νεαρό «Ράμπο», ενώ αποκάλυψε ότι είπε στον Παναγιώτη Φασούλα να μαζέψει το μπουκάλι που έγινε το... αντικείμενο του εγκλήματος. 



Πολλά χρόνια μετά ο Γιώργος Σιγάλας, ο πρωταγωνιστής εκείνης της στιγμής, εξήγησε τι ακριβώς έγινε εκείνο το βράδυ: «Αυτό βασικά ήταν το πιο απλό επεισόδιο. Εγώ μάρκαρα τον Κούκοτς. Δεν είχε βάλει πόντους μέχρι το 12', 13' του πρώτου ημιχρόνου. Έκανα, όμως, 3ο φάουλ και έπρεπε να με αλλάξει. Μπαίνει ο Σταμάτης.

Ο Κούκοτς βάζει 11 σερί πόντους. Στο 2ο τρίποντο τον βλέπω και αρχίζει και γυρίζει. Ο Ιωαννίδης τις περισσότερες φορές δεν τα έβαζε με αυτόν που έκανε το λάθος, αλλά με κάποιους άλλους, που περίμενε να βοηθήσουν να μην γίνει το λάθος. Άρα εκείνη τη στιγμή έφταιγα εγώ, που είχα κάνει το 3ο φάουλ. Και είπα στον Παναγιώτη (Φασούλα): "Μάζεψε το μπουκάλι από εκεί".

Έτυχε το μπουκάλι να μείνει εκεί από το τάιμ άουτ αλλά δεν πρόλαβε ο Παναγιώτης. Δεν κατάλαβε. Μόλις έβαλε και τον 11ο πόντο ο Κούκοτς κάνει έτσι και το μπουκάλι πήγε απέναντι».

@edailygr Στο νέο Τρίποντο από τα Αποδυτήρια ο Γιώργος Σιγάλας μιλάει για τον Γιάννη Ιωαννίδη, εξηγεί γιατί έφυγε από τον Ολυμπιακό, τη μεταγραφή του στην Ιταλία και τη δεύτερη καριέρα του μετά την επάνοδό του στην Α1. Συγκρίνει τον Ολυμπιακό του 1997 με τον σημερινό και φτιάχνει την καλύτερη 5αδα. Απολαυστικός, χειμαρρώδης, κανονικός Ράμπο... Ακούστε όλη τη συνέντευξη στο Spotify. #edailygr #sigalas #giorgossigalas #olympiakos #olympiakosbc #basketball #greekbasketball #triponto #tripontoaptaapoditiria ♬ πρωτότυπος ήχος - E-Daily.gr