Ο Γιάννης Ιωαννίδης έφυγε από τη ζωή, προκαλώντας θλίψη στον μπασκετικό κόσμο κι όχι μόνο. Ο χώρος του μπάσκετ τίμησε τη μνήμη του Γιάννη Ιωαννίδη στην επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (05.10), μία ημέρα πριν από την κηδεία του.

Μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε την Πέμπτη (05/10) η επιμνημόσυνη δέηση για τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ Γιάννη Ιωαννίδη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

iwannidis001
iwannidis002
iwannidis003
iwannidis004
iwannidis005
iwannidis006
iwannidis007
iwannidis008
iwannidis009
iwannidis010

Οι συγγενείς που διαμένουν στην Αθήνα, οι φίλοι, άνθρωποι του μπάσκετ και εν γένει του αθλητισμού, αλλά και πολιτικοί, θέλησαν να αποχαιρετήσουν τον «Ξανθό», η κηδεία του οποίου θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής (6/10, 17:00) στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε εδώ: Ο σπαρακτικός επικήδειος της κόρης του Ιωαννίδη: «Κοουτσάρα μου, το παιχνίδι δεν τελείωσε»

Οι «μεγάλες» προσωπικότητες του ελληνικού μπάσκετ βρέθηκαν στον Άγιο Ιωάννη της Βούλας για να αποχαιρετήσουν τον άνθρωπο με τον οποίο αγωνίστηκαν, συνεργάστηκαν, από τον οποίο αναδείχθηκαν και που θαύμασαν για όσα πέτυχε στην καριέρα του.

Στην κεντρική εκκλησία της Βούλας, τον Άγιο Ιωάννη, το «παρών» έδωσαν δύο μεγάλες μορφές του ελληνικού μπάσκετ, με τις οποίες συνεργάστηκε στις θρυλικές ομάδες που «έχτισε» σε Άρη και Ολυμπιακό, ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Παναγιώτης Φασούλας.

Ανάμεσα σε πολλούς άλλους, τον «Ξανθό» τίμησαν ακόμα ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο Δήμος Ντικούδης, ο Αντώνης Φώτσης, ο Κώστας Τσαρτσαρής (παίκτες του στην Εθνική ομάδα που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες), ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος, οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός αδελφοί Αγγελόπουλοι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο Κώστας Παπανικολάου, ο Γιάννης Μπουρούσης και ο Ηλίας Ζούρος.

Μεταξύ άλλων, στεφάνια απέστειλαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Γιάννης Μπρατάκος, η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ξεχωριστό στεφάνι απέστειλε ο πρόεδρός της Βαγγέλης Μαρινάκης.

Συγκίνησε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καρύδας στον επικήδειό του

Μετά τα συγκλονιστικά λόγια της κόρης του Γιάννη Ιωαννίδη, στην επιμνημόσυνη δέηση για τον θρυλικό προπονητή, τον λόγο πήρε ο στενός του φίλος και δημοσιογράφος Δημήτρης Καρύδας, με τα λόγια του να συγκινούν.

«Ο Γιάννης είχε και ταλέντο και τόλμη. Μπορεί να του έλειπε λίγο η τύχη, αλλά δεν πειράζει. Άφησε πίσω του μια μεγάλη κληρονομιά στο μπάσκετ. Αλλά πάνω απ' όλα, άφησε μια σπουδαία οικογένεια. Τη Γιούλα που ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή να του κρατά το χέρι. Όχι στις νίκες. Γιατί όπως έλεγε ο "Ξανθός" οι νίκες έχουν πολλούς πατέρες, οι ήττες ήταν ορφανές. Εκείνες τις ορφανές νύχτες της ήττας η Γιούλα ήταν δίπλα του. Και στάθηκε δίπλα του μέχρι την τελευταία στιγμή.

Και κάποτε μου είπε "θα άλλαζα όλα τα πρωταθλήματα για ένα παιδί”. Και το παιδί ήρθε. Η Ελένη-Θεοδώρα. Της έδωσε το όνομα της λατρεμένης μητέρας του και δεύτερο όνομα Θεοδώρα. Θεού δώρο! Ήταν ένα δώρο Θεού. Θα συνεχίσουν το έργο του, θα μας τον θυμίζουν πάντα. Νομίζω, όμως, ότι ο Γιάννης γεννήθηκε, μεγάλωσε και έφυγε και ήταν πλασμένος για ένα πράγμα. Για κάτι που είναι λίγοι σε αυτή τη ζωή. Να μείνει αθάνατος».