Για την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ, μίλησε ο παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας, Χρήστος Βολικάκης. Σύμφωνα με τον κ. Χρήστο Βολικάκη ο ποδηλατοδρόμιο είχε πολλά προβλήματα. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: « Η στέγη έμπαζε νερά σε κάθε βροχή. Η θέρμανση δεν λειτουργούσε τον χειμώνα. Το ξύλο κάτω είχε πολλά προβλήματα».

Ειδικότερα, ο Παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας Χρήστος Βολικάκης, μίλησε για την κατάσταση που επικρατούσε στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Αρχικά ο Χρήστος Βολικάκης αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του υπουργείο πως δίνεται χρηματοδότηση 150.000 ευρώ στην ποδηλατική ομοσπονδία, ώστε ορισμένοι ποδηλάτες μας να προετοιμαστούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Βουλγαρία.

Όπως ανέφερε «δεν είναι λύση να πάμε 5 αθλητές στην Βουλγαρία για προετοιμασία γιατί έτσι κόβουμε τα φτερά στους νέους αθλητές. Το ζήτημα είναι να έχουμε ένα στάδιο για να αθλούμαστε. Τόσα χρόνια προσπαθούμε να γίνει ένα δεύτερο ποδηλατοδρόμιο στην χώρα, αλλά έχουμε μείνει στο “θα”…».

Σε ερώτηση για το στέγαστρο Καλατράβα κατάσταση του ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ, ο Χρήστος Βολικάκης απάντησε ότι «Το ποδηλατοδρόμιο είναι για μένα δεύτερο σπίτι. Έχω αφιερώσει πολύ χρόνο από την ζωή μου από το 2003 και μετά. Έχουμε αφιερώσει τόσα πολλά χρήματα σε ένα έργο που είναι 20 ετών και κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

 «Το ποδηλατοδρόμιο είχε πολλά προβλήματα. Η στέγη έμπαζε νερά σε κάθε βροχή. Η θέρμανση δεν λειτουργούσε τον χειμώνα. Το ξύλο κάτω είχε πολλά προβλήματα. Τα τελευταία χρόνια που είχε αναλάβει ο κ. Χαλιορής είχε την πόρτα του ανοιχτή και προσπαθούσε να λύσει προβλήματα, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ένα τζάμι έσπαγε και δεν είχαμε σε ποιον να απευθυνθούμε», τόνισε ο Χρήστος Βολικάκης στην συνομιλία του με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

 Σημειώνεται ότι νωρίτερα, το πρωί της Τετάρτης ο Χρήστος Βολικάκης είχε μιλήσει και στο ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Αταίριαστοι» και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές μετά το λουκέτο στο ΟΑΚΑ.