Με τον αέρα της νικήτριας από την Γουαδαλαχάρα η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε το πρώτο της παιχνίδι στο Τόκιο και προκρίθηκε στα προημιτελικά.  Ειδικότερα, η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε 6-3,6-1 της Γιαπωνέζας Μισάκι Ντόι η οποία έδωσε το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας της στην πατρίδα της και γνώρισε την αποθέωση.

Στην απόσυρσή της συμπαίκτριάς της στάθηκε και στις πρώτες της δηλώσεις η Σάκκαρη: «Το ότι έπρεπε να ταξιδέψω δεν ήταν ιδανικό, αλλά δεν θέλω να μιλήσω για μένα σήμερα. Ήταν τιμή μου να παίξω ενάντια στη Μισάκι στο τελευταίο της παιχνίδι.


Όπως σου είπα, αξίζεις να απολαύσεις τη ζωή, να διασκεδάσεις. Ξέρουμε πόσο δύσκολη είναι η ζωή του τενίστα. Πάρε λίγο χρόνο και είμαι σίγουρη ότι θα βρεις κάτι άλλο ξεχωριστό στη ζωή σου. Ήταν τιμή μου που έπαιξα μαζί σου σήμερα, είχες μια υπέροχη καριέρα και συγχαρητήρια. Δεν θέλω να μιλήσω για τον εαυτό μου».

Η Μαρία Σάκκαρη θα παίξει την Παρασκευή (11:00) με την Γαλλίδα Καρολίν Γκαρσία για μια θέση στα ημιτελικά.

 Ο τίτλος της Μαρίας Σάκκαρη στην Γουαδαλαχάρα

 Tον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας της στο Μεξικό κέρδισε η Μαρία Σάκκαρη. Κατέκτησε το τουρνουά WTA 1000 της Γουαδαλαχάρα και έβαλε στον τραπεζικό της λογαριασμό 450.500 δολάρια για την επιτυχία της.

 Με αυτά τα χρήματα η Ελληνίδα τενίστρια "έσπασε" το φράγμα των 10 εκατ. δολαρίων στην καριέρα της. Πρόκειται για χρήματα που προέρχονται μόνο από συμμετοχές σε τουρνουά και όχι από χορηγίες.

Η Μαρία Σάκκαρη μετά τον τίτλο στο Μεξικό έχει πλέον 10.262.923 δολάρια.

Έχει κερδίσει 2 τίτλους στην καριέρα της, έπαιξε σε 2 ημιτελικούς Grand Slam (Roland Garros, US Open 2022) και ήταν φιναλίστ σε άλλα 2 τουρνουά WTA 1000.

Περισσότερα από 10 εκατ. δολάρια έχουν κερδίσει 70 τενίστριες (εν ενεργεία και μη) με την Σερένα Γουίλιαμς με 94,816,730 να είναι στην κορυφή!