Ο φόβος τρέφει τα έρμα, που στην περίπτωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο και των Μιλγουόκι Μπακς, ήταν η διοίκηση της ομάδας του NBA. Τα ήξεις αφήξεις του Αντετοκούνμπο για την ανανέωση του συμβολαίου του και το ρεπορτάζ που τον έδινε να αποφεύγει να μιλήσει με τον οργανισμό για αυτό το ζήτημα, παρά στη λήξη της σεζόν, έκανε τους Μπακς να κινητοποιηθούν και να κοιτάξουν να του φέρουν έναν παίκτη ισοϋψή, προκειμένου να διεκδικήσει με μεγαλύτερες πιθανότητες ακόμα και από εκείνες του 2020, όταν οδήγησε την ομάδα του στον τίτλο, το δεύτερο δαχτυλίδι στην καριέρα του.



Όπερ και εγένετο, λοιπόν, ως πράξη ευμένειας απέναντι στον θεό του Μιλγουόκι. Ο Ντέιμιεν Λίλαρντ, πόιντ γκαρντ μέχρι πρότινος των Πόρτλαντ Μπλέιζερς που μέχρι τώρα ένιωθε την ίδια μοναξιά και δεν είχε καταφέρει παρά να φτάσει έως τους τελικούς της Δύσης, θέλει να πάρει το δικό του πρώτο δαχτυλίδι και με τον Αντετοκούνμπο έχει πάρα πολλές πιθανότητες να το κάνει. 

Η συμφωνία δεν έχει ανακοινωθεί αλλά είναι έως και βέβαιο ότι ο Λίλαρντ, που μπήκε πέρυσι στην κορυφαία 75άδα στην Ιστορία του NBA, θα στελεχώσει τους Μιλγουόκι Μπακς, άλλωστε ο ρεπόρτερ Άντριεν Βοϊναρόφσκι είναι λεφτά σε ελβετική τράπεζα όσον αφορά σε τέτοιες ειδήσεις. 



Όπως, λοιπό αναφέρουν τα δημοσιεύματα, έγινε τριπλή ανταλλαγή που φέρνει τον Λίλαρντ στο Μιλγουόκι, τον Γιουσούφ Νούρκιτς στους Φοίνιξ Σανς και τον ΝτιΆντρε Έιτον στο Πόρτλαντ, μεταξύ άλλων. Ο Αντετοκούνμπο με βαριά καρδιά πρόκειται να πει «αντίο» στον Τζρου Χόλιντεϊ, ο οποίος ήταν ένας από τους αγαπημένους συμπαίκτες του και ο συνοδηγός του για το θρίαμβο του 2020. Επιπλέον, αναμένεται να φύγει ο Γκρέισον Άλεν, ενώ οι Μπακς θα δώσουν και draft picks των επόμενων χρονιών, όλα για χάρη του 33χρονου πόιντ γκαρντ που είναι ιδιαιτέρως χαρισματικός και παίζει τα ρέστα του για ένα πρωτάθλημα.



Αυτή θα είναι λογικά η τελευταία ευκαιρία του και θυμίζει πολύ τη σύμπραξη του Όσκαρ Ρόμπερτσον με τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, που οδήγησε τους Μπακς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1971.