Στην Πηγαδίτσα Γρεβενών επικρατεί ενθουσιασμός. Φίλοι και συγχωριανοί του παγκόσμιου πρωταθλητή συγκεντρώθηκαν στο καφενείο για να παρακολουθήσουν την απονομή του χρυσού μεταλλίου, του δικού τους Μίλτου Τεντόγλου.

Ήταν τότε, στα 15 του, όταν ο πρώτος του προπονητής στα Γρεβενά, Βαγγέλης Παπανίκος διέκρινε την εξαιρετική αλτικότητα του Μίλτου και τον έπεισε να αρχίσει το μήκος, σε αυτό το στάδιο που πλέον έχει το όνομα του.

Σήμερα στο χωριό Πηγαδίτσα πριν από λίγη ώρα φίλοι και συγχωριανοί του παγκόσμιου πρωταθλητή συγκεντρώθηκαν στο καφενείο για να παρακολουθήσουν την απονομή του χρυσού μεταλλίου.

Η θεία του Μίλτου Τεντόγλου στο MEGA

Η θεία του Μίλτου Τεντόγλου, Δέσποινα Τεντόγλου, μίλησε στην κάμερα του MEGA.

«Είχαμε και συγκίνηση και άγχος μεγάλο μέχρι να κάνει το τελευταίο άλμα στο 8.52. Εμείς το περιμέναμε όμως, γιατί όταν ο Μίλτος σκύβει το κεφάλι και λέει ότι θα το κάνει, το κάνει. Ήμασταν σίγουροι ότι όντως δεν θα έχανε την πρώτη θέση. Φέτος ήταν προετοιμασμένος για όλα».

Τι άνθρωπος είναι ο Μίλτος Τεντόγλου;

Η θεία του Μίλτου είπε στο MEGA: «Είναι ένα παιδί χαμηλών τόνων, ολιγόλογος και έχει στόχους, ξέρει τις δυνατότητες του. O Μίλτος είναι ο μοναδικός αθλητής που στην ηλικία των 17 ετών βρέθηκε μόνος του στην Ολυμπιάδα του Ρίο και από τότε είναι ασταμάτητος. Δεν έχει καμία υπεροψία ο Μίλτος, οι φίλοι του οι παιδικοί είναι στα Γρεβενά κι όταν έρχεται εδώ βγαίνει μαζί τους για ποτάκια».