Τρομερή προσπάθεια κατέβαλε η Κατερίνα Στεφανίδη στον προκριματικό του άλματος επί κοντώ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Βουδαπέστη. 

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο ζέσταμα, στον αστράγαλο, στο σημείο που ύστερα από τη συμμετοχή της αποκάλυψε ότι λιποθύμησε και την πήραν με φορείο, ενώ της έδωσαν ηλεκτρολύτες για να συνέλθει. 



Η σπουδαία Ελληνίδα άλτρια, παρά το σοβαρό τραυματισμό, έκανε τα αδύνατα δυνατά ώστε να λάβει μέρος στον προκριματικό. Η Στεφανίδη προσπάθησε με έκδηλη την αγωνία να βρει τον τρόπο να περάσει στον τελικό της διοργάνωσης. Για πρώτη φορά μετά το 2015, σε οποιαδήποτε μεγάλη διοργάνωση, θα διεξαχθεί χωρίς εκείνη. 

Η Στεφανίδη άλλαξε και την τακτική της, μετά τον τραυματισμό. Είχε σκοπό να ξεκινήσει από τα 4,35μ., αλλά από τη στιγμή που οι περιστάσεις ήταν έκτακτης ανάγκης, πήγε κατευθείαν στα 4,50μ., με την ελπίδα να βρει το ένα και μοναδικό άλμα που θα την έστελνε στον τελικό. Αυτό δεν συνέβη, κυρίως διότι ήταν αδύνατον να ολοκληρώσει τις προσπάθειές της, καθώς κούτσαινε και με το περπάτημα. 



Στις δύο πρώτες απόπειρες προσπάθησε να πηδήξει, αλλά δεν μπόρεσε να σηκωθεί, ενώ στην τρίτη σήκωσε οριακά το πόδι της. Το τέλος του αγώνα της ήταν πικρό, αλλά η προσπάθειά της ήταν υπερβατική.

Από τη μεριά της, η Ελένη Πόλακ επίσης δεν τα κατάφερε να μπει στον τελικό. Πέρασε με την πρώτη τα 4,20μ. και με τη δεύτερη τα 4,35μ., αλλά δεν μπόρεσε να υπερκεράσει τα 4,50μ.