«Ξεσκονίζουν» οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές τα βίντεο από την καταδρομική επίθεση των Κροατών χούλιγκαν και των Ελλήνων συνεργών τους στη Νέα Φιλαδέλφεια, το βράδυ της Δευτέρας 7/8 που είχαν ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ.

Επιπλέον, εξετάζονται τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων των 105 κατηγορουμένων, τα δείγματα DNA αλλά και τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν από το σημείο της δολοφονίας του 29χρονου.

Φωτοβολίδες, αυτοσχέδια ρόπαλα, κομμάτια από πέτρες και άλλα αντικείμενα εξετάζονται εξονυχιστικά, ενώ σε κάποια από αυτά έχουν εντοπιστεί και κηλίδες αίματος.

«Ροπή προς διάπραξη αδικημάτων»

Κάθε στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στον δράστη ή τους δράστες της δολοφονίας μπαίνει στο «μικροσκόπιο», την ώρα που ο ένας μετά τον άλλον οι 105 κατηγορούμενοι, που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, παίρνουν τον δρόμο για τις 16 φυλακές που θα κρατηθούν, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

Ανακριτές και εισαγγελείς τούς έκριναν προσωρινά κρατούμενους ως ύποπτους τέλεσης νέων αδικημάτων και ύποπτους φυγής, καθώς στη συντριπτική πλειονότητά τους είναι Κροάτες υπήκοοι.

«Κρίνεται ότι, εάν αφεθεί ελεύθερος, είναι πολύ πιθανό να τελέσει κι άλλα εγκλήματα, λαμβανομένου πλέον υπόψη ότι ο κατηγορούμενος είναι αλλοδαπός υπήκοος και μόνιμος κάτοικος Κροατίας και στερείται οποιασδήποτε γνωστής διαμονή στη χώρα, ήτοι στοιχείο από τη συνδρομή του οποίου προκύπτει σκοπός φυγής του», αναφέρεται στη δικαστική απόφαση.

«Αυτό που όλοι είδαμε είναι ότι ήρθε στην Ελλάδα ένα στρατιωτικά συντεταγμένο και πειθαρχημένο και εξοπλισμένο δολοφονικά τάγμα, το οποίο είδατε με τι διαθέσεις κινήθηκε έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας», λέει από την πλευρά του ο δικηγόρος του αδελφού του 29χρονου, Σταύρος Γεωργόπουλος.

Δικαστές και εισαγγελείς καταλογίζουν στους κατηγορούμενους, οι οποίοι κατηγορούνται μεταξύ άλλων και για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, αντικοινωνικότητα και σταθερή ροπή προς τη διάπραξη νέων εγκλημάτων στο μέλλον: «Στην Αττική, σε μη επακριβώς προσδιορισμένο χρόνο, πάντως τουλάχιστον από τις αρχές Αυγούστου 2023 έως τις 8 Αυγούστου 2023 συγκρότησαν, από κοινού, επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, αποτελούμενη από περισσότερα από τρία άτομα ( εγκληματική οργάνωση)».

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τις δικαστικές Αρχές, αφού συνεννοούνταν τηλεφωνικά, συγκεντρώνονταν ομαδικά σε «ασφαλή» σημεία, για να μη γίνουν αντιληπτοί, επιβιβάζονταν σε κομβόι σε οχήματα, προσέγγιζαν αθλητικούς χώρους και επιτίθονταν χρησιμοποιώντας αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλα αντικείμενα.

«Δεν δεχόμαστε υποδείξεις»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε σαφή απάντηση σήμερα στις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες, σε ένα παραληρηματικό κρεσέντο, είπε πως η Ελλάδα δεν είναι κράτος δικαίου: «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, έχει κανόνες, η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, ούτε η χώρα ούτε η Δικαιοσύνη δέχεται υποδείξεις από καμία άστοχη φωνή εκτός συνόρων, ακόμα και αν αυτή είναι επίσημη».

Οι έρευνες δικαστικών και αστυνομικών Αρχών συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και της απόδοσης ποινικών ευθυνών σε όλους όσοι εμπλέκονται στην αιματηρή συμπλοκή με θύμα τον 29χρονο.