Σε μια πόλη που οι κάτοικοί της την έχουν αδειάσει, οι οπαδοί των Μάντσεστερ Σίτι και Σεβίλλης έζησαν μέχρι μυελού οστέων αυτό που οι Άγγλοι, κοσμήτορες του ποδοσφαίρου τουλάχιστον σε φιλολογικό επίπεδο, αποκαλούν «matchday». Ο τελικός του ευρωπαϊκού Super Cup στο γήπεδο Καραϊσκάκη έδωσε στους φίλους των δύο ομάδων, με εκείνους των πολιτών προφανώς να υπερτερούν, να απολαύσουν τη ζέστη της Αθήνας και τη γλυκιά νύχτα στο γήπεδο που επιδέχθηκε αλλαγές, οι οποίες στέφθηκαν με επιτυχία. 

Ως εκ τούτου, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μόνο συχαρίκια γινόταν να λαμβάνει στο γεύμα που παρέθεσε το μεσημέρι της Τετάρτης στους εκπροσώπους των δύο ομάδων, ενώ όλοι μίλησαν για καταπληκτική οργάνωση και στη Σεβίλλη στάθηκαν με θαυμασμό στο ότι ήταν μελετημένη κάθε λεπτομέρεια. 

Ο κόσμος μαζεύτηκε από νωρίς στο φαληρικό γήπεδο, ενώ αναμενόταν να γίνει η τελετή έναρξης του τελικού του Super Cup. Είναι άξιο ενθύμισης ότι η Μάντσεστερ Σίτι έγινε η δεύτερη αγγλική ομάδα που πήρε το τρεμπλ, Premier League, Κύπελλο Αγγλίας και Champions League, ωστόσο δεν πρόκειται να τελειώσει τη χρονιά με έξι τίτλους, αφού ηττήθηκε από την Άρσεναλ στα πέναλτι, στο Charity Shield. Πάντως, μπορεί, εφόσον νικούσε στο παιχνίδι που ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει στις 22:00 την Τετάρτη, 16 Αυγούστου, να φτάσει τους πέντε, καθώς έχει και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στα τέλη του έτους. 

Η Σεβίλλη πάει με την αυτοπεποίθηση που της δίνουν τα επτά κεκτημένα Europa League στο παιχνίδι. Σε αντίθεση με το κλαμπ του Μάντσεστερ, οι Ανδαλουσιάνοι έχουν το τρόπαιο του Super Cup, δηλαδή του παιχνιδιού που γίνεται μεταξύ του πρωταθλητή Ευρώπης και του κατόχου του τροπαίου του Europa League, στο μουσείο τους από το 2006, όταν νίκησαν 3-0 την Μπαρτσελόνα στο Μονακό. 

Στο Καραϊσκάκη βρέθηκαν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. 



City_Sevilla_Karaiskaki18_2
City_Sevilla_Karaiskaki17_2
City_Sevilla_Karaiskaki16_2
City_Sevilla_Karaiskaki15_2
City_Sevilla_Karaiskaki14_2
City_Sevilla_Karaiskaki13_2
City_Sevilla_Karaiskaki12_2
City_Sevilla_Karaiskaki11_2
City_Sevilla_Karaiskaki10_2
City_Sevilla_Karaiskaki9_2
City_Sevilla_Karaiskaki8_2
City_Sevilla_Karaiskaki7_2
City_Sevilla_Karaiskaki6_2
City_Sevilla_Karaiskaki5_2
City_Sevilla_Karaiskaki4_2
City_Sevilla_Karaiskaki3_2
City_Sevilla_Karaiskaki2_2
City_Sevilla_Karaiskaki1_2
City_Sevilla_Karaiskaki_2