Ο Παναθηναϊκός, σε ένα άψογο ποδοσφαιρικό θρίλερ, προκρίθηκε στα play off του Champions League επί της Μαρσέιγ, σε ένα ματς-ραψωδία. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 2-1 στην κανονική διάρκεια, βρίσκοντας το γκολ τους στις καθυστερήσεις με τον Φώτη Ιωαννίδη, επιβίωσαν στην παράταση και ευστόχησαν στα πέντε πέναλτί τους, με τον Μπρινιόλι να πιάνει το χτύπημα του Γκεντουζί και να χαρίζει την πρόκριση στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. 

Το «τριφύλλι» θα αντιμετωπίσει την Μπράγκα, η οποία νίκησε με συνολικό σκορ 7-1 (3-0 εντός και 4-1 εκτός έδρας) την Μπάτσκα Τόπολα προκειμένου να προκριθεί στους ομίλους. Το πρώτο ματς είναι προγραμματισμένο για τις 23 Αυγούστου, στις 22:00, στο «Braga Municipal», η ρεβάνς στις 29 Αυγούστου (22:00) στο ΟΑΚΑ. 

Μπορεί ο VAR, όταν ξεμύτισε προ πενταετίας, να λοιδωρήθηκε και να θεωρήθηκε μέσο προστασίας επένδυσης των μεγάλων ομοσπονδιών προκειμένου να προστατευτεί το προϊόν, αλλά και μέσο ποδοσφαιρικής καταστροφής, όμως στιγμές όπως αυτές του «Βελοντρόμ» δείχνουν πόσο αντιστρεπτικό μπορεί να γίνει. 

Ένας Παναθηναϊκός που υπέφερε με τη Μαρσέιγ, που ήταν εξαιρετικά τυχερός για το γεγονός ότι μέχρι το 50' δεν ήταν εκτός πρόκρισης στα play off του Champions League, που έκανε την πρώτη φάση του στο 76' με τον Παλάσιος, είδε την πραγματικότητα να συνεργάζεται με την ηλεκτρονική πραγματικότητα για να τον δικαιώσει. Το όργανο ελέγχου καλούσε το διαιτητή Όλιβερ όπως το μέλι τις μύγες, και σε όλες τις κρίσιμες περιπτώσεις, ο Παναθηναϊκός, που βρισκόταν 2-0 πίσω στο σκορ από τα γκολ του Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στο 2' και το 45+1', βρήκε ένα σύμμαχο σε ό,τι συνέβαινε πραγματικά στο παιχνίδι και όχι σε αυτό που διέλαθε της ανθρώπινης ικανότητας και δυνατότητας. 

Στο 53', το γκολ του Ισμαήλ Σαρ ακυρώθηκε για οφσάιντ στον έλεγχο και στις καθυστερήσεις, αφού ο Παναθηναϊκός είχε πια πιέσει αρκούντως για να επιζητά το γκολ με αξιώσεις, με τη φάση από το χέρι του Γκεντουζί να έχει παρέλθει κατά μισό λεπτό, ο Όλιβερ το τσέκαρε και έδωσε το πέναλτι, με το οποίο σκόραρε ο Φώτης Ιωαννίδης, με ένα εξαίσιο χτύπημα, ώστε να μειώσει σε 2-1 και να στείλει το παιχνίδι, μετά και το 1-0 της Λεωφόρου την προηγούμενη Τετάρτη, στην παράταση. 

Εκεί, η Μαρσέιγ, που είτε με εμπόδιο τον Μπρινιόλι είτε με τον Μάγκνουσον, ο οποίος στο 104' έσωσε πλασέ του Βιτίνια πάνω στη γραμμή, σκόραρε με τον Βιτίνια, αλλά ο Όλιβερ κλήθηκε από τον VAR και είδε ότι ο Σαρ, που ήταν στο πρώτο δοκάρι, επηρέαζε τη φάση και το τέρμα δεν μέτρησε. 

Έτσι, ο Παναθηναϊκός έπαιξε για πρώτη φορά στην Ιστορία του επισήμως πέναλτι, αφού η διαδικασία του 1972 με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας δεν είναι επίσημη, λόγω λάθους του διαιτητή. Ο Μαρθελίνο,  άλλαξε τερματοφύλακα και προτίμησε τον Ρούμπεν Μπλάνκο στη διαδικασία. Ο Φώτης Ιωαννίδης σκόραρε, για δεύτερη φορά στο πρώτο χτύπημα και ο Μπρινιόλι απέκρουσε το σουτ του Γκεντουζί, ο οποίος θέλει να ξεχάσει αυτό το βράδυ όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ο Μπερνάρ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους «πράσινους» και ο Βερετού πέτυχε το πρώτο γκολ της Μαρσέιγ. Ο Κλεϊνχέισλερ είδε τον Μπλάνκο να αποκρούει το δικό του χτύπημα, αλλά την μπάλα να απορροφάται στα δίχτυα. Ο Σαρ μείωσε σε 3-2, ο Παλάσιος έκανε το 4-2. Ο Βιτίνια μείωσε σε 4-3 και πήρε σειρά ο Μλαντένοβιτς. Ο αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού σκόραρε και οι «πράσινοι» προκρίθηκαν στα play off του Champions League.