Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναμένεται να ενημερώσει τους ανθρώπους της Εθνικής μπάσκετ για το εάν είναι σε θέση να ενισχύσει την ομάδα στο προσεχές Μουντομπάσκετ.

Η Εθνική μπάσκετ ολοκλήρωσε τα εν Ελλάδι φιλικά της ενόψει Μουντομπάσκετ, με την ολοκλήρωση του τουρνουά «Ακρόπολις» (με ήττες από Σερβία και Ιταλία) και πλέον μετρά αντίστροφα για το ταξίδι στην Ασία. Τα βλέμματα όλων στρέφονται στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Greek Freak συναντήθηκε με το ιατρικό τιμ των Μιλγουόκι Μπακς, έκανε τις προγραμματισμένες εξετάσεις στο γόνατό του -για να διαπιστωθεί η κατάστασή του μετά την αποκατάσταση που έκανε για τον καθαρισμό στον οποίο υποβλήθηκε τον Ιούνιο- και αναμένεται να ενημερώσει την πλευρά της Εθνικής μπάσκετ για το εάν μπορεί να ενισχύσει την ομάδα στο Μουντομπάσκετ 2023.

Όλο αυτό το διάστημα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ακολουθεί πρόγραμμα αποκατάστασης -κάνοντας βάρη- «παλεύοντας» για να… προλάβει το «μεγάλο» τουρνουά, κάτι όμως που -ρεαλιστικά- φαίνεται δύσκολο να συμβεί.

Με δύο εβδομάδες να απομένουν για το τζάμπολ του Μουντομπάσκετ, όλα δείχνουν πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα ενισχύσει την Εθνική μπάσκετ. Κάτι που θα γίνει για δεύτερη φορά μετά το Eurobasket του 2017, όταν και τότε ένα πρόβλημα στο γόνατο τον είχε κρατήσει εκτός.

Κάτι ανάλογο φαίνεται πως συμβαίνει και με την περίπτωση του Κώστα Αντετοκούνμπο. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού έχει να αγωνιστεί από τις 22 Μαΐου, δεν έχει κάνει καμία προπόνηση, παρά μόνο πρόγραμμα αποκατάστασης και η συμμετοχή του κρίνεται πολύ δύσκολη.