Τέτοιος Έλληνας χαφ, σε αυτή την ηλικία, δεν υπάρχει. Ο Ολυμπιακός χτύπησε διάνα με το να πείσει τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο να πει το ναι και να φορέσει τα ερυθρόλευκα. Μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση, καθώς αρχικά ο 21χρονος μέσος δεν ήθελε να γυρίσει στην Ελλάδα. Επίσης, όταν πέρσι τον απέκτησε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας από τον Παναθηναϊκό, του έβαλε ρήτρα πώλησης στα 45.000.000 ευρώ, καθώς για την πορτογαλική ομάδα ήταν ένα μεγάλο πρότζεκτ. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν καλά, αλλά ούτε όπως τα ήθελε και ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. Αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν, καθώς έπιασε λιμάνι ένας παίκτης που από την Α΄ Δημοτικού, όταν ξεκίνησε να παίζει μπάλα, έδειχνε τις ηγετικές του ικανότητες.

Ο Βασίλης Λάκης

Μέχρι τα 12 έτη του ήταν στον Απόλλωνα Χαλανδρίου, μια ομάδα που συνδέεται με τον Βασίλη Λάκη. Πέραν από την αγωνιστική του ανάπτυξη, αποκόμισε πολλά για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο, δείχνοντας σεβασμό σε αντίπαλο και συμπαίκτη.

Κάποια στιγμή σε ένα τουρνουά, με τη συμμετοχή και ανάλογης, ηλικιακά, ομάδας του Παναθηναϊκού, έκανε το γκελ στον Άρη Κυριαζή, προπονητή τότε στην ακαδημία των «πρασίνων». «Δεν είχα σκεφτεί να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, μέχρι την ημέρα που χτύπησε το τηλέφωνο. Ήμουν στο σχολείο και ο πατέρας μου στην άλλη άκρη της γραμμής μού είπε ‘‘θέλουν να κάνεις δοκιμαστικό στον Παναθηναϊκό”. Με είχαν δει σε ένα τουρνουά, δοκιμάστηκα τρεις μήνες και στη συνέχεια μπήκα στις Ακαδημίες του ΠΑΟ στην Στ΄ Δημοτικού. Ξεκίνησα από την Κ12 της ομάδας», θα πει αφοπλιστικά σε μια από τις συνεντεύξεις του.

5941444
5941447
5941449
5941450

Αρχηγικές τάσεις

Κι έτσι, έπειτα από περίπου 5 σεζόν στον Απόλλωνα Χαλανδρίου, βάζει την πράσινη φανέλα. Με την πρώτη παίρνει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, καθώς στα παιχνίδια, πέρα από το γεγονός πως ήταν ένας «σκύλος» στον χώρο του κέντρου, εμψύχωνε τους συμπαίκτες τους. Η άνοδος στις άλλες ομάδες της ακαδημίας του Παναθηναϊκού ήταν πολύ γρήγορη και δεν συμβάδιζε με την ηλικία του.

Και έφθασε η στιγμή να περάσει και την πόρτα της πρώτης ομάδας. Ήταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης που σημάδεψε την επαγγελματική ποδοσφαιρική ζωή του.

Τον Φεβρουάριο του 2018 -και ενώ ο Αλεξανδρόπουλος ήταν μόλις 17,5 ετών- τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα. Μάλιστα για το θέμα αυτό ο χαφ του Παναθηναϊκού είχε αναφέρει σε συνέντευξή του: «Θυμάμαι τότε ο προπονητής μου στην Κ17 είχε έρθει και μου είχε πει πως από την επόμενη ημέρα θα είμαι στην πρώτη ομάδα. Με φώναξε την επόμενη μέρα ο κ. Μαρίνος Ουζουνίδης και μου είπε πόσο πιστεύει σε μένα. Τον ευχαριστώ και του χρωστάω πολλά. Είδα τότε πώς είναι να αγωνίζεσαι στο πρώτο επίπεδο - οι ρυθμοί ήταν πολύ διαφορετικοί. Όλο αυτό μου έδωσε έξτρα κίνητρο να προσπαθήσω. Με είχε πει χωροφύλακα, γιατί του άρεσε πώς κυνηγούσα τους χώρους! Μου είχε πει πως έχω ένα σημαντικό προσόν, την ταχύτητά μου, και ότι μέσα από σκληρή δουλειά μπορώ να εξελιχθώ σε έναν πολύ καλό χαφ».

Ο σοβαρός τραυματισμός

Η άτυχη στιγμή ήταν όταν στις 9 Μαΐου του 2018 είχε έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο σε τελικό της ομάδας Κ17. Αποτέλεσμα ήταν να μείνει εκτός δράσης για περίπου 9 μήνες. Δεν μάσησε όμως, γιατί διακρίνεται για τον ποδοσφαιρικό του τσαμπουκά, και γυρίζει πιο δυνατός.

Στην προετοιμασία του καλοκαιριού του 2019 ο Γιώργος Δώνης τον παίρνει στην αποστολή. Δείχνει καλά δείγματα και στην πορεία αρπάζει και την ευκαιρία να γίνει αντικαταστάτης του Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος είχε έναν σοβαρό τραυματισμό, που άφησε κενό στους χαφ των «πρασίνων». Ίνδαλμά του είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά και ο Σέρχιο Ράμος. Στον πρώτο θαυμάζει το γεγονός πως παραμένει σταθερά εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών στον πλανήτη, χρόνια τώρα. Αναφορικά με τον Σέρχιο Ράμος, του αρέσει ο δυναμισμός και τα ηγετικά του χαρακτηριστικά. Αυτά που έχει και ο ίδιος και τώρα τα φέρνει στον Ολυμπιακό.

Ο Μακέντα, η Ιταλία και η FORMULA 1

Η καθημερινότητα για τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο δεν έχει μόνο ποδόσφαιρο. Τα ενδιαφέροντά του είναι πολλά και διαφορετικά. Πρωταρχικά παρακολουθεί πολύ τη Formula 1. Είναι θαυμαστής της Ferrari. Βασικά είναι λάτρης της Ιταλίας, από την κουζίνα μέχρι την κουλτούρα της, τη μόδα, το στυλ της και φυσικά έχει πάρει πολλές συμβουλές από τον Φεντερίκο Μακέντα. Γνωρίστηκαν στον Παναθηναϊκό και είναι από τους λίγους που κάνει ακόμα παρέα, αναφορικά με το «πράσινο» παρελθόν του. Του αρέσουν τα super cars και θέλει κάποια στιγμή να αποκτήσει το δικό του. Του αρέσει και η σκοποβολή και θα ήθελε να γραφτεί σε σκοπευτικό όμιλο. Παράλληλα, όποτε έχει ευκαιρία βλέπει στην τηλεόραση αγώνες του ΜΜΑ. Υποστήριζε τον Κόνορ ΜακΓκρέγκορ, τον οποίο θαυμάζει επίσης και για το φιλανθρωπικό του έργο. Θέλει και ο ίδιος να έχει την οικονομική άνεση να βοηθάει τον συνάνθρωπό του. Αναφορικά με τη μουσική, ως νέος της γενιάς που ακούει trap δεν έχει ξεφύγει από αυτή.

 Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ