Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε 2-0 (7-5, 6-2) τη Λέιλα Άνι Φερνάντες, Καναδή, η οποία μάλιστα έπαιξε και στον τελικό του US Open το 2021, στον πρώτο γύρο του Mudabala Citi Open στη Ουάσιγκτον, που είναι το πρώτο τουρνουά hard court μετά το Wimbledon που παίρνει μέρος η Ελληνίδα τενίστρια και το πρώτο της σειράς που οδηγεί στο τέταρτο Major της χρονιάς, το US Open. 

Το παιχνίδι επρόκειτο να γίνει την Πέμπτη, αλλά αναβλήθηκε λόγω βροχής. Η Σάκκαρη θα παίξει με τη Μάντισον Κις στον επόμενο γύρο του τουρνουά της WTA. 

Tο πρώτο σετ ήταν συναρπαστικό, αφού και οι δύο τενίστριες έκαναν πολλά break, με τη Σάκκαρη να βγαίνει κερδισμένη από την διαδικασία. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε τα πρώτα τρία games κάνοντας μάλιστα δύο breaks. Η Φερνάντες πήρε πίσω το ένα από αυτά αρχικά και στη συνέχεια ισοφάρισε σε 4-4. Όμως, στη συνέχεια η Σάκκαρη κατάφερε να πάρει τρία από τα επόμενα τέσσερα games για να κλείσει το πρώτο σετ με 7-5.

Η Ελληνίδα τενίστρια απλοποίησε με την ποιότητά της την κατάσταση στο δεύτερο σετ, όταν προηγήθηκε με 4-0 για να φτάσει στην κατάκτησή του (6-2) και τη νίκη.