Δύο μέρες μετά τη νίκη της μέσα στη Λιουμπλιάνα επό της Σλοβενίας (98-91), η Εθνική μας ομάδα υποδέχεται την παρέα του Λούκα Ντόντσιτς αυτή τη φορά μέσα στο ΟΑΚΑ (19:00, ΕΡΤ 1, live Gazzetta). Στο ματς της Λιουμπλιάνας ο Κώστας Παπανικολάου το έβλεπε σαν βαρέλι και τελείωσε με 6/6 τρίποντα.

H ομάδα του Ιτούδη έδειξε πολύ καλή εικόνα στο πρώτο της φιλικό και θέλει να επαναλάβει την εμφάνιση μπροστά στο ελληνικό κοινό. Μια μεγάλη βραδιά η οποία είναι αφιερωμένη στον τεράστιο Νίκο Γκάλη.

Ο άνθρωπος που απογείωσε το μπάσκετ στην Ελλάδα, θα τιμηθεί για πρώτη φορά από την ΕΟΚ για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό και την ελληνική κοινωνία. Η γαλανόλευκη φανέλα, με την οποία οδήγησε την «επίσημη αγαπημένη» στην κορυφή στο Eurobasket του 1987 θα ανέβει στον ουρανό του ΟΑΚΑ, με τον ίδιο φυσικά παρόντα σε αυτή την τελετή.

Ο Ιτούδης σε άλλο ένα φιλικό θα έχει την δυνατότητα να τεστάρει την ετοιμότητα των παικτών του περίπου 20 μέρες πριν το τζάμπολ του Eurobasket (25 Aυγούστου). Σε άλλο ένα ματς θα δει και τον Ντίνο Μήτογλου που ξεκίνησε βασικός μέσα στη Σλοβενία, πατώντας παρκέ για πρώτη φορά μετά από περίπου 16,5 μήνες.

 

Πηγή: gazzetta.gr