Για λογαριασμό του Ολυμπιακού έφτασε απόψε στην Ελλάδα ο Κένεντι, για να γίνει το πέμπτο κατά σειρά για το φετινό καλοκαίρι μετά τους Ιμπόρα, Κίνι, Φρέιρε, Χόλσγκροουβ.

Αρχικά η άφιξη του στην Αθήνα ήταν προγραμματισμένη για τις 19:40, ωστόσο, ο 27χρονος ποδοσφαιριστής προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» λίγο μετά τις 20:50.

Αύριο θα περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους».

Ο Βραζιλιάνος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο από τη Βαγιαδολίδ ενώ υπάρχει και οψιόν αγοράς.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Θα μπορούμε να πούμε περισσότερα αύριο», δήλωσε ο ποδοσφαιριστής στον Τύπο που τον ανέμενε. Σε ερώτηση για την προγενέστερη συνεργασία του με τον Ισπανό τεχνικό της νέας ομάδας του, απάντησε: «Ναι, έχω συνεργαστεί με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Είχα μία καλή συνεργασία και καλή εμπειρία και ελπίζω να επαναληφθεί», απάντησε.

Το βιογραφικό του

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Νούνιες ντο Νασιμέντο, όπως είναι το πλήρες όνομά του, ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Φλουμινένσε, ενώ το 2015 η Τσέλσι πλήρωσε 8 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Ακολούθησαν οι δανεισμοί σε Γουότφορντ, Νιούκαστλ, Χετάφε, Γρανάδα και Φλαμένγκο, πριν η Βαγιαδολίδ τον αγοράσει με 500 χιλιάδες ευρώ.

Με τη φανέλα της Τσέλσι έχει κατακτήσει μία Premier League, ένα Κύπελλο Αγγλίας και ένα Μουντιάλ Συλλόγων.

Την περασμένη σεζόν με τη Βαγιαδολίδ μέτρησε 12 συμμετοχές στη LaLiga και μία στο Copa del Rey, μετρώντας συνολικά 285 αγωνιστικά λεπτά.