Αυτό που στερήθηκε χθες (15/7) η Εθνική πόλο των Παίδων στη διαδικασία των πέναλτι, το κέρδισε με τον ίδιο τρόπο σήμερα (16/7).

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νίκησε 14-13 τη Σερβία (κανονικός αγώνας 9-9) στον “μικρό” τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο  Κ15, στην Ποντγκόριτσα, και εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα του Φώντα Λεμπέση είχε χάσει στη “ρώσικη ρουλέτα” τον χθεσινό ημιτελικό με το γηπεδούχο Μαυροβούνιο.

Το ματς ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, με τους Σέρβους να προηγούνται 5-4 και 6-5 στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου.

Η ελληνική ομάδα με σερί 3-0 πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων (8-6) στο τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά οι “πλάβι” απάντησαν με τον ίδιο τρόπο και ξαναπέρασαν μπροστά 9-8, πριν ισοφαρίσει ο Χατζής, 2΄19΄΄ πριν τη λήξη.

Στο τέλος οι διαιτητές χρέωσαν δύο αποβολές τους διεθνείς (στη δεύτερη μάλιστα αποβλήθηκε για διαμαρτυρία από τον πάγκο ο Φώντας Λεμπέσης), αλλά η Σερβία δεν εκμεταλλεύθηκε τις ευκαιρίες και ο “μικρός” τελικός κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί η εθνική βρέθηκε αρχικά με την πλάτη στον τοίχο, μετά το άστοχο σουτ του Μότσια, όμως στη συνέχεια ο Μίτσιτς “σημάδεψε” το δοκάρι και η ισορροπία αποκαταστάθηκε και παρέμεινε ως την ολοκλήρωση της πρώτης πεντάδας εκτελέσεων.

Στον “ξαφνικό θάνατο” ο Χατζής ευστόχησε, ο Ραχπέιμα έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και οι διεθνείς πανηγύρισαν με την ψυχή τους την κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την εθνική): 2-2, 2-3, 4-1, 1-3. Στα πέναλτι: 5-4.

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Φώντας Λεμπέσης): Μπερδές, Αγγελόπουλος 4, Ζουζούνης 2, Μανθογιάννης, Λεωνιδάκης, Λαμπάτος, Χατζής 5, Μότσιας, Πατσιλινάκος 1, Ράπτης, Σάρρος 1, Κρεμανταλάς 1, Πιμπλής.

ΣΕΡΒΙΑ: Μουσκίνοβιτς, Βοϊνοβιτς 2, Νέσκοβιτς 1, Μούντσαν 1, Αντζελιτς 1, Βασίλιεβιτς 2, Ραχπέιμα 2, Λούκιτς 1, Μίτσιτς 2, Ουρόσεβιτς, Πάβλοβιτς, Βάσιτς 1, Γκόσιτς.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ