Στην έναρξη του δεύτερου σετ του παιχνιδιού μεταξύ του Βούλγαρου Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και του Κορεάτη Σο Σιμαμπουκούρο, για τον πρώτο γύρο του Wimbledon, μπήκαν ακτιβιστές για το περιβάλλον στο 18ο κορτ και πέταξαν κομφετί χρώματος πορτοκαλί και κομμάτια παζλ

Ο Ντιμιτρόφ, άλλοτε νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης και λελογισμένος ως διάδοχος του Ρότζερ Φέντερερ, κοίταζε ατάραχος, ενώ επενέβη η ασφάλεια και η ζωή επέστρεψε στους κανονικούς ρυθμούς της

«Το παιχνίδι καθυστέρησε για λίγο, ενώ οι κριτές μάζευαν τα κομμάτια», ανέφερε το Wimbledon.

Οι ακτιβιστές είναι μέλη της Just Stop Oil, που είναι μια περιβαλλοντική ομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ομάδα ακτιβιστών στοχεύει στο να αποσπάσει τη δέσμευση της βρετανικής κυβέρνησης να σταματήσει την αδειοδότηση και την παραγωγή νέων ορυκτών καυσίμων.

Η Just Stop Oil δημοσιοποίησε στο twitter το σχετικό βίντεο και ενημέρωσε για την ενέργειά της. Το Wimbledon, σύμφωνα με την Just Stop Oil, έχει φτάσει σε συμφωνία με μεγάλη τράπεζα, η οποία έχει δώσει 30 δισ. λίρες σε εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Το 2022 ένας ακτιβιστής είχε διακόψει τον ημιτελικό του Roland Garros μεταξύ του Ρουντ και του Τσίλιτς. Για την ιστορία, ο Ντιμιτρόφ νίκησε άνετα τον αντίπαλό του 3-0 σετ (1-6, 2-6, 1-6).