Το τουρνουά που δεν έχουν φτάσει τόσο μακριά όσο στα υπόλοιπα οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη άρχισε τη Δευτέρα, αλλά οι δύο Έλληνες τενίστες θα μπουν στη «μάχη» του Wimbledon την Τρίτη. 

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που επιθυμεί μια πορεία τουλάχιστον ως τα προημιτελικά του Wimbledon, για να φτάσει όπου δεν έχει ως τώρα καταφέρει, θα παίξει απέναντι στον Αυστριακό Ντομινίκ Τιμ, νούμερο 90 της παγκόσμιας κατάταξης εξαιτίας πολλών προβλημάτων που τον άφησαν εκτός δράσης, το πρωί της Τρίτης, 4 Ιουλίου, αφού το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για τις 11:00 ώρα Αγγλίας, δηλαδή τις 13:00 ώρα Ελλάδος, στο δεύτερο κορτ. Τσιτσιπάς και Τιμ έχουν ανταμώσει εννιά φορές, με τον Αυστριακό να έχει νικήσει τις πέντε εξ αυτών, αλλά δεν έχουν παίξει ως τώρα στο χορτάρι. Η αναμέτρηση πρόκειται να αρχίσει κανονικά, αφού είναι η πρώτη της ημέρας για το συγκεκριμένο κορτ

H Μαρία Σάκκαρη, από την πλευρά της, θα καταλάβει το τρίτο κορτ και θα παίξει με τη Μάρτα Κόστιουκ, Ουκρανή, νούμερο 28 της παγκόσμιας κατάταξης. Το παιχνίδι είναι το δεύτερο στο πρόγραμμα, πίσω από αυτό των Βρετανού Τζορτζ Λοφχάγκεν και Νορβηγού Χέλγκορ Ρούνε, ως εκ τούτου δεν αναμένεται να αρχίσει πριν τις 15:00 ώρα Ελλάδος (13:00 ώρα Αγγλίας), αφού οι αναμετρήσεις των αντρών κρίνονται στα πέντε σετ, δηλαδή νικητής είναι όποιος φτάσει πρώτος τα τρία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι εφόσον προκριθεί η Σάκκαρη, που δεν έχει περάσει τον τρίτο γύρο του Wimbledon στην καριέρα της, και η νέα αγαπημένη του Στέφανου Τσιτσιπά, Πάουλα Μπαντόσα, περάσει την Άλισον Ρίσκε στο τρίτο παιχνίδι του 12ου κορτ για την Τρίτη, οι δυο τους θα ανταμώσουν στο δεύτερο γύρο.