Για καλό λόγο αφήνει η Μπρούνα Μπιανκάρντι τον Νεϊμάρ ξαμολυτό, κάτι που δεν είδε η FIA κατά τη διάρκεια του Grand Prix της Formula 1 στη Βαρκελώνη -και τώρα είναι αναγκασμένη να αλλάξει τους κανονισμούς. 

Ανακοίνωσε, λοιπόν, ότι θα αυστηροποιήσει τον έλεγχο της πρόσβασης στις εκκινήσεις των GP της Formula 1, έπειτα από όσα έγιναν στο καταλανικό σιρκουί, όπου ο Βραζιλιάνος αστέρας της Παρί Σεν Ζερμέν και άλλοι προσκεκλημένοι παρέμειναν στο grid την ώρα της εκκίνησης του γύρου σχηματισμού.

Στη διάρκεια της τελευταίας ώρας πριν από την εκκίνηση κάθε αγώνα της Formula 1 επιτρέπεται σε περιορισμένο αριθμό διασήμων, υψηλών προσκεκλημένων και δημοσιογράφων να βρίσκονται στο χώρο ανάμεσα στους μηχανικούς των ομάδων που προετοιμάζουν τα μονοθέσια.

Όλοι απομακρύνονται έγκαιρα, και λίγο πριν από την εκκίνηση των μονοθεσίων για τον γύρο σχηματισμού, στην πίστα παραμένουν μόνον οι μηχανικοί. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ίσχυσε στο Grand Prix της Βαρκελώνης στα τέλη Μαΐου.

Ο Νεϊμάρ και άλλοι προσκεκλημένοι βρίσκονταν ακόμα στο γρασίδι, στην άκρη της πίστας, καθώς οι οδηγοί έβαζαν μπροστά τα μονοθέσιά τους για να ξεκινήσουν την προσπάθειά τους, έστω και με το γύρο σχηματισμού.

Ως εκ τούτου, η FIA ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει εκ νέου τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται για τον περιορισμό και τον έλεγχο των προσκεκλημένων που βρίσκονται στη γραμμή της εκκίνησης πριν από τους αγώνες τόσο της Formula 1 όσο και άλλων θεσμών της Ομοσπονδίας, όπως η Formula E και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC).

Οι οργανωτές του καταλανικού GP θα καταθέσουν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους για το θέμα μέσα στον Ιούνιο, καθώς η FIA λέει ότι «είναι προτεραιότητα η προστασία της υγείας όλων των εμπλεκόμενων στην εκκίνηση». Ένα από τα μέτρα που εξετάζει είναι η άσκηση περιορισμών σε όσους λαμβάνουν πρόσβαση στο grid.

Στο παρελθόν, η FIA έχει επιτρέψει σε διάφορους αστέρες να παραμείνουν στην πίστα την ώρα που ξεκινά ο γύρος σχηματισμού. Αποκορύφωμα ήταν η φωτογράφιση του Γιουσέιν Μπολτ στην κορυφή της εκκίνησης του αγώνα των ΗΠΑ, το 2017.