Η Κιέλτσε, κάτοχος του Champions League το 2016, ήθελε να βάλει το αδελφάκι εκείνου του κυπελλου στην τροπαιοθήκη του συλλόγου του χάντμπολ από την Πολωνία. Μαζί, το επιθυμούσε και ο δημοσιογράφος της, με σταθερή θέση στα θεωρία της, Πάβελ Ποβίτκα, στο βαθμό που ενώ το παιχνίδι όδευε προς το τέλος του και η Κιέλτσε προηγείτο 22-20 του Μαγδεβούργου μέσα στην Κολονία της Γερμανίας, δεν άντεξε τη συγκίνηση. 

Κατέρρευσε και το παιχνίδι διακόπηκε, καθώς του παρασχέθηκαν ιατρικές φροντίδες από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αλλά δυστυχώς απεβίωσε, πρόσθεσε η EHF.

Ο προπονητής του Μαγδεμβούργου Μπένετ Βίγκερτ πρότεινε να τελειώσει το παιχνίδι με το σκορ στο 22-20 υπέρ των Πολωνών. Στην «Bild» δήλωσε ότι «υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από τον αθλητισμό».

«Είπα ότι αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα και ότι η Κίελτσε είναι η νικήτρια του Champions League», δήλωσε ο Μπένετ Βίγκερτ πριν από την επανέναρξη του ματς και η γερμανική ομάδα συνέχισε να προηγείται της Κίελτσε 30-29 (26-26 κανονική διάρκεια) μετά την παράταση και να κατακτά τον τέταρτο τίτλο της.

Η θέση στην εξέδρα Τύπου της Κίελτσε, την οποία συνήθιζε να παίρνει ο δημοσιογράφος όταν έκανε ρεπορτάζ για τις αναμετρήσεις πρωταθλήματος, έχει κρατηθεί, όπως ανακοίνωσε η πολωνική ομάδα.

«Θα είναι δική σου για πάντα, γιατί ξέρουμε ότι θα είσαι μαζί μας σε κάθε επόμενο παιχνίδι», έγραψαν στο twitter.