Πάνω από τρεις εβδομάδες έχουν παρέλθει από το ατύχημα, πτώση από άλογο, που είχε στην Ουέλβα της Ισπανίας ο Σέρχιο Ρίκο και μετέβη στο νοσοκομείο - και συνέβη κάτι απίθανο, όπως μετέδωσαν το Telecinco και αργότερα η γαλλική «L'Equipe» μέσω twitter: ο 29χρονος τερματοφύλακας της Παρί Σεν Ζερμέν ξύπνησε από το κώμα



Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο Σέρχιο Ρίκο δίνει σημάδια ανάκαμψης τις τελευταίες ώρες. Οι γιατροί αποφάσισαν τη Δευτέρα να μειώσουν τις δόσεις καταστολής που χορηγούνται στον Ισπανό τερματοφύλακα της Παρί Σεν Ζερμέν, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε σταδιακή ανάρρωση από το κώμα.

Οι εξετάσεις έχουν προγραμματιστεί για το βράδυ της Δευτέρας 19 Ιουνίου, ενώ στη συνέχεια το νοσοκομείο «Virgen del Rocio» της Σεβίλλης αναμένεται να ενημερώσει για την κατάστασή του. Το περιβάλλον του παίκτη εξακολουθεί να είναι πολύ σοκαρισμένο, αλλά θέλει να παραμείνει προσεκτικό.

Αναγνώρισε τους συγγενείς του

Η οικογένειά του αποφάσισε πριν από λίγες μέρες να μη δοθούν περαιτέρω ιατρικές αναφορές μέχρι να αλλάξει η κατάσταση της υγείας του και στις 19 Ιουνίου υπήρξε η ενημέρωση ότι ο Σέρχιο Ρίκο βγήκε από το κώμα και είναι ξύπνιος.


Όπως ανέφερε η Ρόσιο Ρομέρο, όταν βγήκε στην πύλη του νοσοκομείου της Σεβίλλης που νοσηλεύεται ο 29χρονος τερματοφύλακας, ο Ρίκο άνοιξε τα μάτια του και αναγνώρισε τους συγγενείς του. Ισχυρίζεται επίσης ότι ο ποδοσφαιριστής επικοινωνεί μαζί τους με χειρονομίες, επειδή οι φωνητικές του χορδές μπορεί να είναι ακόμη επηρεασμένες από τις τόσες μέρες διασωλήνωσης.

Η σύζυγός του, Άλμπα Σίλβα, μίλησε στα Μέσα Ενημέρωσης κατά την άφιξή της στο νοσοκομείο, ήταν επιφυλακτική αλλά χαρούμενη και ευχαρίστησε την ιατρική ομάδα: «Λοιπόν, είμαστε ακόμα εκεί, κάνουμε μικρά βήματα προς τα εμπρός, μπορούμε να δούμε το φως… Σιγά σιγά, ήξερα από την αρχή ότι θα τα καταφέρει, αλλά σιγά σιγά, πρέπει να είσαι πολύ υπομονετικός».