Επιτυχία για το ελληνικό πόλο, με την εθνική νέων ανδρών να προκρίνεται στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Το ματς με την Ισπανία στην κανονική του διάρκεια έληξε 6 – 6 και ο Ηλιόπουλος έπιασε το 5ο πέναλτι του Βιγιαμαγιόρ, πριν ο Γεωργαράς ευστοχήσει στη δική του εκτέλεση, στέλνοντας το συγκρότημα του Ηλία Μαχαίρα στην 4άδα να περιμένει τη Σερβία.

Με Σερβία

Αντίπαλος της εθνικής πόλο νέων ανδρών στον αυριανό (16/6, 18:00) ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20, που διεξάγεται στο Οτοπένι της Ρουμανίας θα είναι η Σερβία. Στον τελευταίο χρονικά προημιτελικό, οι «πλάβι» έκαναν μία τρομερή ανατροπή και νίκησαν την Κροατία 16-15 στα πέναλτι, παρότι έχαναν 11-7 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Με σερί 4-0 στην τελευταία περίοδο, οι κάτοχοι του τίτλου ισοφάρισαν 11-11 με τον Ουρόσεβιτς, 36 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, και πήραν την πρόκριση στα πέναλτι. Μοιραίος παίκτης για τη «Χρβάτσκα» ήταν ο Στόγιανατς, καθώς του γλίστρησε η μπάλα στο τέταρτο πέναλτι και δεν κατάφερε να σουτάρει.

Σημειώνεται ότι η ελληνική ομάδα είχε αντιμετωπίσει τη Σερβία και στην Α΄ φάση της διοργάνωσης, όπου γνώρισε την ήττα με 14-12. 

Ο άλλος ημιτελικός

Στον άλλο ημιτελικό, θα αναμετρηθούν η Ουγγαρία και οι ΗΠΑ. Οι Μαγυάροι, που παραμένουν η μοναδική αήττητη ομάδα του τουρνουά, επικράτησαν εύκολα της Ιταλίας με 9-5, ενώ οι Αμερικανοί έκαναν την έκπληξη, νικώντας 10-9 το Μαυροβούνιο.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι όλες οι ομάδες της τετράδας προέρχονται από τον 2ο όμιλο, όπου η εθνική έκανε τρεις ήττες και τερμάτισε τελευταία.