Σε οριστική διακοπή οδηγήθηκε τελικώς ο τέταρτος τελικός της Basket League ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, μετά τη ρίψη κροτίδων και φωτοβολίδων 2:46' πριν από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου από φίλους των γηπεδούχων κοντά στον πάγκο των «ερυθρόλευκων». Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και μετά την ανακοίνωση της εκκένωσης του γηπέδου, με τη διαιτητική τριάδα (Κορομηλάς, Παπαπέτρου, Θεονάς) να κρίνει πως δεν μπορεί να συνεχιστεί ο αγώνας, διακόπτοντας οριστικά το ματς.

Ως εκ τούτου, η νίκη και το πρωτάθλημα κατοχυρώθηκαν στον Ολυμπιακό, ενώ ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί αντιμέτωπος με κυρώσεις εξαιτίας της συμπεριφοράς των οπαδών του.

Οι κυρώσεις

Για την ακρίβεια, το Άρθρο 25 του κανονισμού προβλέπει ποινή τριών αγωνιστικών, πρόστιμο έως και 20.000 ευρώ, αλλά και αφαίρεση δύο βαθμών, η οποία θα ισχύσει την επόμενη αγωνιστική περίοδο, αφού τα επεισόδια έγιναν σε αγώνα playoffs.

Το Άρθρο 25 

Ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών επιβάλλεται στην περίπτωση επεισοδίων μέσα στον αγωνιστικό χώρο εάν ο αγώνας διεκόπη οριστικά λόγω των επεισοδίων αυτών. Επίσης επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο από 8.800 έως 15.000 ευρώ.

Στην περίπτωση αυτή, εκτός από τον μηδενισμό της υπαίτιας ομάδας ή ομάδων, επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο (2) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του οικείου πρωταθλήματος που αγωνίζεται η υπαίτια ομάδα έστω και αν η οριστική διακοπή συνετελέσθη σε αγώνα Κυπέλλου.

Αν τα επεισόδια γίνουν σε αγώνες της φάσης play offs, η ομάδα της υπαίτιας ΚΑΕ αποκλείεται αυτόματα από τους αγώνες της φάσης αυτής και προκρίνεται η αντίπαλος ομάδα, ανεξάρτητα από τα μέχρις εκείνη τη στιγμή μεταξύ τους αποτελέσματα. Η αφαίρεση βαθμών γίνεται από τη βαθμολογία της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Επίσης επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο από 15.000 έως 20.000 ευρώ.