Στις 10 το βράδυ του Σαββάτου εκατομμύρια μάτια θα καθηλωθούν στους τηλεοπτικούς δέκτες για να παρακολουθήσουν το υπερθέαμα που θα μεταδώσει το MEGA από την Κωνσταντινούπολη: τον τελικό του Champions League.

Στον φετινό τελικό θα κοντραριστούν η Μάντσεστερ Σίτι με την Ίντερ. Δύο ομάδες που δεν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο από πλευράς οικονομικών δυνατοτήτων αλλά και αγωνιστικής φόρμας.

Από τη μία η Μάντσεστερ Σίτι που έχει ίσως τον καλύτερο προπονητή του πλανήτη στην άκρη του πάγκου της, αλλά και τα αφεντικά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, οι οποίοι μπορούν να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα, προκειμένου να ντύσουν στα γαλάζια όποιον παίκτη ζητήσει ο προπονητής.

Πλέον οι «Πολίτες» θέλουν τον τίτλο του Champions League για να πανηγυρίσουν ένα μαγικό τρεμπλ, που θα τους βάλει στο πάνθεον των ευρωπαϊκών τίτλων.

Από την άλλη, η Ίντερ, που είδε τη χρονιά να πηγαίνει χαμένη στο πρωτάθλημα Ιταλίας, μια και η Νάπολι είχε καθαρίσει από νωρίς την υπόθεση του τίτλου και έριξε το βάρος της στο Champions League.

Αν και το ξεκίνημα δεν ήταν εύκολο, με αντιπάλους Μπάγερν και Μπαρτσελόνα, κατάφεραν να περάσουν στα νοκ άουτ και να ξεπεράσουν τα πορτογαλικά εμπόδια (Πόρτο – Μπενφίκα) και να φτάσουν μέχρι την Κωνσταντινούπολη.

Οι… οιωνοί για την κούπα

Σημειώνεται πως οι δύο ομάδες προετοιμάζονται για τον μεγάλο τελικό, έχοντας η καθεμία στο μυαλό της έναν διαφορετικό οιωνό.

Η πλευρά της Σίτι «σκέφτεται» ότι στον προηγούμενο τελικό στην Κωνσταντινούπολη είχαν βρεθεί ξανά δύο ομάδες από Αγγλία και Ιταλία (Λίβερπουλ – Μίλαν το 2005), με τους Άγγλους να επιστρέφουν με το τρόπαιο στην πατρίδα τους.

Από την άλλη, η Ίντερ έχει να «θυμάται» ότι την προηγούμενη φορά που κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο η Γουέστ Χαμ (το Κυπελλούχων της σεζόν 1964-65), εκείνη είχε κατακτήσει το δεύτερο Κύπελλο Πρωταθλητριών της ιστορίας της.

Πηγή: in.gr