Τίτλους τέλους σε μια σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα, γεμάτη τίτλους και διακρίσεις, έβαλε το βράδυ της Κυριακής 4/06 ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Ο Σουηδός σέντερ φορ αποφάσισε να βάλει τέλος στην τεράστια καριέρα του προχωρώντας δακρυσμένος στη σχετική ανακοίνωση, μετά το τέλος του αγώνα Μίλαν - Βερόνα.

Στα 41 του χρόνια, έχοντας υποστεί τραυματισμούς, δεν κατάφερε να συνεχίσει όπως θα ήθελε για μία διετία ακόμα.


Μετά το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν, η Μίλαν τον βράβευσε για την προσφορά του και ο ίδιος εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε τους οπαδούς της για την υποστήριξη του και ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.


«Ήρθε η ώρα να πω αντίο»

«Με υποδεχτήκαμε με ανοιχτές αγκαλιές με κάνατε να αισθανθώ σαν στο σπίτι μου, θα είμαι Μιλανίστα για όλη τη ζωή μου, Έφτασε η στιγμή να πω ciao στο ποδόσφαιρο, όχι σε εσάς. Δεν μπορώ να αναπνεύσω, αλλά εντάξει. Τόσες πολλές αναμνήσεις. Την πρώτη φορά που ήρθα στο Μιλάνο, μου δώσατε χαρά, την δεύτερη αγάπη. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και όλους όσους με νοιάζονται και βρίσκονται κοντά μου», ανέφερε με δάκρυα στα μάτια ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.


Η σπουδαία καριέρα και τα στατιστικά του

Ο υψηλόσωμος σέντερ φορ ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα του στις ακαδημίες της Μάλμε και το 1999 αποχώρησε από το πρωτάθλημα Σουηδίας και δεν επέστρεψε ποτέ. Ο 41χρονος φορ αγωνίστηκε στην σπουδαία του καριέρα σε Άγιαξ (2001-04), Γιουβέντους (2004-06), Ίντερ (2006-09), Μπαρτσελόνα (2009-10), Μίλαν (2010-12), Παρί Σεν Ζερμέν (2012-16), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2016-18), L.A. Galaxy (2018-20) και την τελευταία τριετία της καριέρας του αγωνίστηκε στους Ροσονέρι.

Συνολικά σε 819 εμφανίσεις της καριέρας του σε συλλογικό επίπεδο μέτρησε 493 γκολ και 201 ασίστ. Από την άλλη, με τη φανέλα της εθνικής Σουηδίας κατέγραψε 122 συμμετοχές με 62 γκολ και 25 ασίστ. Στην τελευταία του σεζόν έπαιξε μόλις σε τέσσερα ματς και σκόραρε μια φορά.

Oι οπαδοί των Ροσονέρι και αυτοί συγκινημένοι αποχαιρέτησαν τον Σουηδό στράικερ με ένα κορεό το οποίο έγραφε πάνω τη λέξη «godbye». Γκολτζής παλαιάς κοπής και ποδοσφαιρικός αλαζόνας, ο Ιμπραΐμοβιτς είναι σίγουρα μια φιγούρα που θα λείψει από το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα.